Gordon Schildenfeld:

Ne dolazim u Dinamo na godišnji odmor, želim igrati u Ligi prvaka

Gordon Schildenfeld
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
05.06.2015.
u 17:00

'Zdravko je želio da dođem, a onda i Zoki nakon što smo razgovarali. On je isprva bio protiv jer se pokazalo da povratnici u klub nisu donijeli očekivano, da to nije bilo to.'

Jedva čekam da završi ovaj meni nerazumljivi grčki play-off – javio se iz Soluna Gordon Schildenfeld (30), još koji dan igrač Panathinaikosa, a onda zagrebačkog Dinama.

– Igramo za poredak od drugog do petog mjesta, ne razumijem čemu to, ubitačno je jer stalno igramo srijeda – subota. Nadam se da ćemo brzo osigurati prvo mjesto u tom doigravanju i da će me onda pustiti u Zagreb – dodao je Šifo.

U Maksimir je već dolazio, u siječnju 2007., plavi su Šibeniku platili 250.000 eura.

– Lijepo je to bilo, imali smo i odličnu momčad, danas je situacija ipak drukčija, tad sam bio vrlo mlad. No, uvjeren sam da će i sada sve biti dobro.

I nije dugo Schildenfeld ostao, godinu poslije Dinamo ga je prodao na pripremama u Turskoj. Trebao je ići Dino Drpić, ali su tamošnji mediji saznali za njegovo pokazivanje stražnjice na stadionu i odustali. I kupili Šifu za 1,7 milijuna eura.

– Nisam ni ondje dugo ostao, prvo je bila ta priča o mojim problemima s očima, ali glavni razlog odlaska bio je neslaganje s direktorom kluba.

Nikako zajedno s Rukijem

Nakon toga put ga je vodio u Duisburg, Sturm, Eintracht, Dinamo Moskvu, PAOK i Panathinaikos. Nikako da se spoji sa svojim prijateljem Antom Rukavinom, koji je otišao iz Panathinaikosa. A sad je igrač Dinama, ali u Lokomotivi, a Šifo dolazi u Maksimir.

– Haha! Ali bar ćemo biti u istom gradu. Dok je on bio u Ateni, to je bilo čudesno vrijeme. I rezultati su bili sjajni, a i bogato se plaćalo. Sad je kriza u Grčkoj sve zahvatila, tako i nogomet. Nema više velikih plaća, ali rezultati su nam ostali dobri. Trebali smo biti prvaci, bolji smo od Olympiakosa. Uzeli su nam bodove, sve su napravili da Olympiakos bude prvak. Znate kako sve to izgleda kad sudac svira nepostojeći jedanaesterac protiv vas i kaže vam "reci predsjedniku da plati ono što je dužan".

Povratak u Maksimir nije išao baš glatko, Zdravko Mamić vas je htio, Zoran baš i ne.

Naviknuo na prazne tribine

– Da, Zdravko je želio da dođem, a onda i Zoki nakon što smo razgovarali. On je isprva bio protiv jer se pokazalo da povratnici u klub nisu donijeli očekivano, da to nije bilo to. No, ja ne dolazim na godišnji odmor u Dinamo, želim se natjecati, imam puno motiva.

Koliko znate o današnjem Dinamu?

– Mnogo, pa stalno gledam i pratim sve što se događa. Imam i puno prijatelja koji igraju u hrvatskoj ligi, pričam s njima.

Jeste li u Dinamu vidjeli kapacitet za Ligu prvaka?

– Vidio sam dobru momčad. Dosta je bilo tog sazrijevanja Dinama, sad je vrijeme za rezultate. Da, možemo u Ligu prvaka, i to ne biti samo sudionici.

Nećete imati odmora, čim završi grčko doigravanje, okupljanje je reprezentacije, a onda i pripreme Dinama.

– Morat ću uzeti nešto odmora i potrošiti ga na selidbu iz Atene u Zagreb. Nije to baš jednostavno, ima dosta posla.

Protiv Italije imamo meč-loptu za odlazak na Euro.

– Reprezentacija je u odličnoj poziciji u ovom kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Bili smo od Talijana bolji i na San Siru, pokazali smo da možemo igrati s njima. Vjerujem da ćemo to pokazati i sada u Splitu.

No, igrat ćete pred, zbog kazne, praznim Poljudom.

– To je velika šteta, konačno imamo veliku utakmicu kod kuće, a pred praznim tribinama. Split i Hrvatska zaslužili su za takav sraz pune tribine, pravu atmosferu. Ali, što se može.

Hoće li vam biti čudno?

– Haha, pa naviknuo sam, ovdje u Panathinaikosu smo mnogo puta kažnjeni i igrali smo pred praznim tribinama – pričao je Schildenfeld dok ga je Pranjić zadirkivao da previše priča.

– Mladen Petrić će ostati u Panathinaikosu, a i Pranjić ima ugovor još godinu dana.

>> Schildenfeld nije profil stopera kakav treba Dinamu

Komentara 3

DU
Deleted user
20:46 05.06.2015.

Volim te Dinamo.

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
10:06 06.06.2015.

Igrat ligu prvaka ne znači primat 6-7 golova po tekmi i izgledat ko da si zabunom tu na tom terenu. Al schifo jedan od meni najdražih igrača jer je klasa al i gospon čovjek koji bi opet mogo bit za sve kriv(okrivljen) u obrani jer če bit okružen poluigračima kad je nivo LP u pitanju.

Avatar Cugam-Domoljubno
Cugam-Domoljubno
21:30 05.06.2015.

Ne dolazi u Dinamo na godišnji odmor, želi za dobre novce igrati Europsku ligu do decembra i balkansku ligu do maja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije