Nova žalba

Gradski natječaj na sudu zbog sumnje u niz nezakonitosti?

PXL_111013_1014
Kristina Štedul Fabac/pixsell
20.10.2011.
u 11:41

Bez komentara o ovom slučaju ostali su u tvrtki Vuljanić slastice, a službeni odgovor zatražen još u četvrtak nije stigao ni iz Grada Karlovca

Da rijetko koji natječaj koji raspiše Grad Karlovac može proći bez repova dokazao je i posljednji za najam prostora u kojem je investitorima ponuđena lokacija na Korzu, u kojoj je donedavno radila slastičarnica Mozart. I o ovom bi uskoro mogao raspravljati nadležni sud.

 Očekivani rasplet

 – Sve što sam najavio nakon prvog natječaja kad sam upozorio na pogodovanje jednoj strani i na niz nezakonitosti vezanih za natječaj i za tvrtke koje su sudjelovale, nažalost obistinilo se u drugom natječaju. Pitam se kako je natječaj najprije poništen, a zatim ponovno raspisan samo za prostore za koje sam ja zainteresiran, a ne i za druge. Osim toga, službeno je objašnjenje da se natječaj prvi put poništio zbog potvrde vezane uz dugovanja Gradu i gradskim tvrtkama. No sada se na temelju iste takve potvrde natječaj provodi i proglašava regularnim. Zato otvoreno pitam kako je neka tvrtka najprije za prostor ponudila 38 kuna, a zatim za isti taj prostor nekoliko mjeseci kasnije nudi 208 kuna. Riječ je o očitom pogodovanju pa me zanima tko je ta firma Vuljanić slastice, kako sa Vuljanićem nema uopće veze i što stoji iza njihovih ortačkih ugovora. Uostalom, ta je tvrtka registrirana na adresi Trg Matije Gupca iako nisu ni vlasnik ni najmoprimac ni korisnik tog prostora – ogorčen je Ivan Grbiniček nakon što na ponovljenom natječaju nije uspio doći do željenog prostora.

 Njegova ponuda sada je iznosila 153 kune za kvadrat, a na natječaju se pojavila i tvrtka Kruna koja je ponudila čak 305 kuna. No predstavnik tvrtke odmah na otvaranju ponuda odustao je od prostora, što Grbiniček također smatra dokazom njegovih tvrdnji o pogodovanju. Zbog toga je odlučio podnijeti žalbu na natječaj.

 Registracija u travnju

 Po službenim podacima u registru Vuljanić slastice registrirane su 15. travnja ove godine, vlasnik je Bruno Brckan, a direktor od 23. kolovoza Tihomir Brckan. Temeljni kapital im je 20.000 kuna, a u registraciji stoji iznimno širok popis djelatnosti kojim će se baviti. U tvrtki nisu htjeli ništa reći o tvrdnjama Ivana Grbiničeka. U službenom priopćenju izdvojili su tek da o cijelom procesu nemaju nikakav komentar.

 Bez komentara ostali su i u Gradu Karlovcu. Službeni upit iz Večernjeg lista upućen još 13. listopada još je uvijek bez odgovora.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marcalimero
19:17 24.10.2011.

Tko ste vi da postavljate pitanja i da im sudite? Znatiželjnici jedni, što čačkate i ne date ljudima da mirno počiste i ovo malo što je ostalo. Kakvi natječaji? Ne zna se čije je poslovanje čišće , Grbiničekovo, gradsko ilii Brckanovo. Kome se( čista posla?) isplati dati za najam takvog lokala 15000 kuna sa režijama. +radnici + roba+porez???+ amortizacija inventara itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije