netolerancija

Grafiti 'Ubij Srbina' i 'U' ponovno osvanuli nadomak Vukovaru

' Zadar, ustaski grafiti na pravoslavnoj crkvi Sv Ilije u Zadru. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
22.10.2012.
u 14:40

Od mještana Pačetina, inače sela s većinskim srpskim stanovništvom, doznajemo da je sprejem napisano slovo U, Vinkovačke ustaše, Ubij Srbija i Ultras Vinkovci

Tijekom proteklog vikenda nepoznati počinitelj, ili više njih, sprejem je po pročelju Doma kulture, prodavaonice i kućice autobusnog ugibališta u Pačetinu, sela nedaleko od Vukovara, ispisao grafite neprimjerenog sadržaja. 

Od mještana Pačetina, inače sela s većinskim srpskim stanovništvom i rodnog sela Gorana Hadžića, doznajemo da je sprejem napisano slovo U, Vinkovačke ustaše, Ubij Srbija i Ultras Vinkovci. Iz policije su potvrdili pisanje grafita kojima su, kako se navodi, izvrgnuti ruglu, prijeziru ili grubom omalovažavanju pripadnici nacionalne manjine koja živi u Republici Hrvatskoj.

>>Grafiti U i NDH na pravoslavnoj crkvi u Vukovaru

Ključne riječi

Komentara 17

PR
president
15:08 22.10.2012.

Na tom istom domu kulture visi pola Hrvatske zastave (polovica je poderana), a na trafostanici te kod pružnog prijelaza prema Nuštru su veliki grafiti 4 slova C. Isto tako u Bršadinu na izlazu prema Nuštru je na nečijoj ogradi velikim slovima ispisano SRBIJA DO TOKIJA. Hvala Bogu da to nikoga ne vrijeđa i evo već godinu dana tako stoji, pa niti policija u vezi toga ne mora reagirati.

DU
Deleted user
15:12 22.10.2012.

Mislim da Vecernji doprinosi promociji delikvenata. Koga briga sto je neki jadnik od 15 godina se dokopo spreja i pise gluposti po fasadama. Zagreb je takvih "grafita" pun... jooj na cemu vi radite tiražu... morate pocet zaposljavat novinare a ne neke studoše koji spamaju portal.

VA
vadis
14:58 22.10.2012.

Ovakve parole ne idu nikome na casrt. Pocinitelje treba nastojati otkriti i kazniti po zakonu.Sirenje mrznje na bilo kojoj osnovi a posebice prijetnje po zakonu su kaznjive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije