SKRIVENI U TERETNOM VOZILU

Granična policija spriječila krijumčarenje 56 migranata koji su iz Srbije ušli u BiH

Policijske patrole i kontrola migranata na granici BiH i Hrvatske
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
04.09.2024.
u 12:47

U ovoj godini došlo je do porasta broja migranata u BiH koji dolaze iz pravca Srbije te se nastoje preko teritorije BiH dokopati Hrvatske i nastaviti prema drugim zemljama članicama Europske unije

Pripadnici Granične policije BiH u srijedu su u istočnome dijelu BiH nedaleko granice sa Srbijom spriječili krijumčarenje 56 migranata afričkog i azijskog podrijetla koji su bili nagurani u teretno vozilo. Kako su izvijestili iz Granične policije, ilegalni migranti otkriveni su rano jutros u mjestu Rudom kod Višegrada. Njih 56 bilo je skriveno u teretnome vozilu kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog sumnje da je tom prigodom krijumčario ljude protiv vozača kamiona podnesena je prijava Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. On je lišen slobode i ispitan kao osumnjičen. Krijumčareni migranti tijekom dana bit će predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima koji će odlučiti o njihovu statusu u BiH.

U ovoj godini došlo je do porasta broja migranata u BiH koji dolaze iz pravca Srbije te se nastoje preko teritorije BiH dokopati Hrvatske i nastaviti prema drugim zemljama članicama Europske unije. Nerijetki su incidenti u kojima sudjeluju migranti. U sarajevskome naselju Stupu u ponedjeljak je jedan migrant nakon svađe ubio drugoga i nalazi se u bijegu.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Sava u Beogradu potpuno prekrivena algama, čamci kao da su na livadi

Policijske patrole i kontrola migranata na granici BiH i Hrvatske
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije