Udarni vikend

U RH je preko svih graničnih prijelaza u subotu ušlo 612.819 putnika

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
23.07.2017.
u 22:00

Zbog velike gustoća prometa čekalo se i do tri sata na većini graničnih prijelaza Hrvatske sa Slovenijom, Crnom Gorom i BiH

U Hrvatsku je u subotu preko svih graničnih prijelaza, prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, ušlo 612.819 putnika, a Lijepu Našu je napustilo njih 562.299.

Pri tome je najviše putnika hrvatsku granicu prešlo cestom – 579.755. Preko cestovnih graničnih prijelaza Hrvatsku je prekjučer napustilo 523.559 putnika. Udarni turistički vikend obilježile su velike gužve i kilometarske kolone na cestama. Prema podacima MUP-a, u subotu je u Hrvatsku ušlo 164.994 automobila, 4542 teretnih vozila i 1559 autobusa. Isti dan Hrvatsku je napustilo 148.871 automobila, 4398 kamiona i 1362 autobusa.

Gužve na cestama danas su bile manje nego dan prije, ali je i dalje promet bio pojačan. Zbog velike gustoće prometa, dulje se čekalo na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, Crnom Gorom i BiH, povremeno u oba smjera, te na graničnim prijelazima sa Srbijom na izlazu iz Hrvatske. Tako se prema podacima HAK-a na Bajakovu danas popodne na izlaz iz Hrvatske čekalo dva sata dok se na prelazak granice iz Hrvatske u Crnu Goru u Vitaljini te na ulaz u Hrvatsku iz BiH na Ivanjici čekalo čak tri sata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije