OŠTRO PO PREDSJEDNIKU

Grlić Radman: Milanović uopće ne radi svoj posao. Jako nam šteti, štetočina je

Gordan Grlić Radman: Doživjeli smo jednu veliku sramotu zbog izjava Zorana Milanovića
Robert Anic/PIXSELL
31.01.2022.
u 20:21

Dodao je da bi zbog "vulgarnog nasilja" prilikom predsjednikovih nastupa na televiziji trebalo stajati upozorenje "nije za djecu ispod 12 godina“

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman nazvao je u ponedjeljak predsjednika države Zorana Milanovića "štetočinom“ zbog spornih izjava o Ukrajini i posumnjao radi li predsjednik u hrvatskom ili nečijem tuđem interesu.

Milanović je prošli tjedan rekao da je Ukrajina korumpirana zemlja kojoj nije mjesto u NATO-u, da je bivši proruski predsjednik Viktor Janukovič zbačen vojnim udarom i da je uzrok krize na ukrajinsko-ruskim granicama unutarnja politika SAD-a.

U jeku napetosti sa Rusijom, Kijev je oštro reagirao na te izjave koje su prenijeli i svjetski mediji. 

"Mi ne znamo radi li on doista u korist hrvatskog interesa ili je nešto drugo u pitanju“, rekao je Grlić Radman na HTV-u.

"On uopće ne radi svoj posao. Izolirao je zemlju, umanjio međunarodnu poziciju Hrvatske. Jako nam šteti, štetočina je“, istaknuo je.

Dodao je da bi zbog "vulgarnog nasilja" prilikom predsjednikovih nastupa na televiziji trebalo stajati upozorenje "nije za djecu ispod 12 godina“. 

Politiku predsjednika "koji ne radi ništa“ Grlić Radman je primjenio i na Bosnu i Hercegovinu u kojoj se trenutno pregovara o promjeni izbornog zakona. 

"Volio bih vidjeti da on nekog nazove, da kontaktira svoje kolege, piše pisma, upozorava“, rekao je Grlić Radman.

Dodao je da je Milanović 2010. u "crvenim šuškavcima“ dao podršku Željku Komšiću, hrvatskom članu kolektivnog predsjedništva BiH koji je izabran glasovima Bošnjaka. 

Predstavnici hrvatskih i bošnjačkih stranaka iz BiH u nedjelju su završili trodnevni krug pregovora o izmjenama izbornog zakona bez konačnog sporazuma. 

Grlić Radman je rekao da su Hrvati pritom bili "najkonstruktivniji“, dajući prijedloge i pristajući na ograničene promjene ustava. 

Optužio je bošnjačku stranu da "odugovlači proces“ i da će zbog toga morati preuzeti odgovornost za "moguću radikalizaciju i destabilizaciju“. 

Komentara 58

WA
walker
20:38 31.01.2022.

Za tvoje vratolomije na engleskom i njemačkom također bi trebalo staviti upozorenje da djeca ne bi pomislila da je mucanje i natucanje stranog jezika dovoljno da postanu ministri. Sramota. Zato smo tu gdje jesmo.

AI
Air
21:06 31.01.2022.

U čemu vam šteti? U vašem pokušaju kolonizacije Hrvatske?

OV
ovcalila
21:36 31.01.2022.

Ako je Gospodin Radman zista rekao da nam je predsjednik đržave štetočina upozori bih ga da je on plaćen iz proračuna te iste države, a predsjednik je izabran na izborima kao i HDZ, neka razmisli da nebi takvom izjavom još više naštetio Hrvatskoj, jer čudni su puti nebeski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije