Ishođenje dozvola

HALMED će razmotriti prijedlog Imunološkog zavoda

cjepivo
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/2
15.07.2015.
u 18:39

Želimo pojasniti da zakonski rok od 90 dana za donošenje odluke HALMED-a ne teče za vrijeme dok podnositelj zahtjeva ne dostavi tražena objašnjenja i dokaze (tzv. clock stop) - poručili su iz HALMED-a

Temeljem očevida koje je u lipnju u Imunološkom zavodu provela Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode, Imunološki je HALMED-u dostavio pisano očitovanje na utvrđene nedostatke s prijedlogom korektivnim mjera i rokovima za njihovu implementaciju.

- HALMED će razmotriti prijedlog Imunološkog zavoda d.d. te po potrebi zatražiti dodatna objašnjenja, kao i dokaze o provedbi mjera. Želimo pojasniti da zakonski rok od 90 dana za donošenje odluke HALMED-a ne teče za vrijeme dok podnositelj zahtjeva ne dostavi tražena objašnjenja i dokaze (tzv. clock stop) - poručili su iz HALMED-a i dodali da će po završetku navedenih postupaka promptno izvijestiti javnost o rezultatima postupaka.

Podsjećamo, nakon zahtjeva Imunološkog zavoda za ishođenje dozvola za proizvodnju bakterijskih cjepiva te za proizvodnju lijekova iz ljudske krvi ili ljudske plazme i seruma životinjskog podrijetla, HALMED je u lipnju 2015. godine proveo očevide radi provjere ispunjavanja uvjeta dobre proizvođačke prakse.

>>Mario Meštrović: IMZ neće u stečaj, ovih dana plaće i dozvole

>>Imunološki propušta milijunski natječaj zbog straha od epidemija

Komentara 3

MG
marko.glasnovic.507
22:10 15.07.2015.

Ovdje bi svakako trebali tadnici imunoloskog podnijet par kaznenih prijava protiv odgovornih iz halmeda i vlade ..na djelu je cisto obezvrijeđivanje imunoloskog da bi ga se kasnije prodalo za 1 kunu..

HE
Hećim
20:36 15.07.2015.

A odluka će uvelike ovisiti o količini sredstava koju je mljekar Luka odlučio doznačiti u džepove nadležnih u Halmedu. Šta ćeš tržišno natjecanje je opaka stvar.....

OB
ObrenM
07:38 16.07.2015.

Puk sve vidi.Samo vlada ima crnu krpu preko ociju.Koliko se je novca odlilo u lisnice politicara i farmaceuta na visestruko skuplje i manje kvalitetne pripravke.Zadarska bolnica se hvali sa pet seruma protiv crne udovice kupljenih u Africi.Placeni su mnogo vise nego bi bili da su proizvedeni kod nas,ali su zato moguce sa izrazenim kontraindikacijama.Neka ljudi i umiru ,samo neka politicari i dalje-stjecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije