šef hdz-a na udaru

HDSSB žestoko po Karamarku, pozvali Bajića da ga istraži!

Tomislav Karamarko
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
12.02.2014.
u 13:46

Odmah nakon što je HDZ danas optužio HDSSB-ovce za kriminalno provedenu privatizaciju u Osijeku te pozvao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da se pozabavi tim pitanjem, u Saboru se oglasio HDSSB koji je pozvao DORH i Bajića "da konačno skine prašinu sa slučaja Soboli i povezanosti Tomislava Karamarka s opljačkanim novcem u aferi Spice te aferi HAC.

U strahu velike oči

Svih sedam saborskih zastupnika HDSSB-a te predsjednik stranke Vladimir Šišljagić na hitno sazvanoj konferenciji za novinare optužili su HDZ i SDP da se udružuju zbog straha od Saveza za Hrvatsku, budući su neki dan na račun HDSSB-a stigle iste optužbe koje je danas iznio HDZ i od od osječkog gradonačelnika Ivice Vrkića.

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Da se zaključiti samo jedno - u strahu su velike oči, a Savez za Hrvatsku zaista budi strah kod HDZ-a, jer ih bezidejni savjetnik bivšeg predsjednika Mesića vodi u takvom smjeru da sve veći broj razočaranih HDZ-ovaca sve više odlučuje poduprijeti Savez za Hrvatsku. Bilo bi bolje da i ti trećerazredni HDZ-ovi političari, a prije svega Karamarko progovori o koaliciji HDZ-a i SDP-a u Osijeku i intimnim večerama na kojima čelnici tih političkih stranaka dogovaraju ne samo smjene direktora gradskih tvrtki, nego i podjelu političkog plijena – poručio je HDSSB-ov Dinko Burić te pozvao Bajića da istraži sve slučajeve za koje on tvrdi da su povezani s predsjednikom HDZ-a.

Politika SDP-a jednako je politika HDZ-a. Više je nego očito da su političke elite vrlo nervozne, s obzirom na česte istupe kojima lažnim optužbama žele kompromitirati Savez za Hrvatsku

- Neka se skine prašina sa slučaja Karamarko u aferi povezanoj s tvrtkom Doron Net, s tvrtkom Sigurnost Educa, s Caballus netom, Solo orto i nizom tvrtki u kojima Karamarko ne samo ima prste u pekmezu, nego i debelog razloga da ne strahuje samo od Saveza za Hrvatsku, nego i od toga kad će i njemu pokucati isljednici DORH-a i USKOK-a. Neka se pozabave i adresama stanovanja na kojima je Karamarko do sada bio i vlasnicima tih nekretnina u kojima je Karamarko stanovao, naprimjer Hrvoje Petrač, Anto Nobilo, Mićo Carić. O ulozi Karamarka u pakiranju i progonu hrvatskih generala neću posebno trošiti riječi; o tome hrvatski domoljubi imaju dovoljno pameti da pamte i ne zaboravljaju – oštar je bio Burić koji je HDZ-ovcima posebno zamjerio posljednje riječi s konferencije za novinare da će "idući pu biti još brutalniji" te mi poručio da će uzvratiti žestokom kontraofenzivom.

Sve što Karamarko sada radi sinkronizirano je sa SDP-om, uvjeren je Burić.

- I jedni i drugi su s razlogom u paničnom strahu od sve jačeg Saveza za Hrvatsku. Ne može se ne zaključiti da je koalicija HDZ-a i SDP-a u Osijeku samo test za moguću buduću koaliciju HDZ-a i SDP-a na višoj, pa i državnoj razini – nastavlja Burić. Njegov stranački kolega Krešimir Bubalo pak tvrdi da će koalicija HDZ-a i SDP-a Osijek baciti na koljena kao što su to napravili na državnoj razini.

Politika SDP-a jednaka HDZ-ovoj

- HDZ-u se danas sudi za Fimi mediju, no ja pozivam HDZ da odgovori koliko je novca završilo u njihovoj blagajni, kako je nastala Osječka televizija iz tog fonda, kako su se farbali tuneli, što se radilo u HAC-u, što se radilo u Fondu za zaštitu okoliša, u Planinskoj i koja je povezanost tvrtke Soboli s državnim poduzećima – nabraja Bubalo te poziva Bajića i DORH da pogledaju Latinicu "Nepoznato o poznatom".

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić smatra da HDZ i SDP pokušavaju uništiti Savez za Hrvatsku, pa podsjeća na konferenciju za novinare na kojoj je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, "eksponent SDP-a i HDZ-a", kako ga je Šišljagić nazvao, HDSSB optužio da u Osijek "pokušavaju uvesti nerede iz Bosne".

- Politika SDP-a jednako je politika HDZ-a. Više je nego očito da su političke elite vrlo nervozne, s obzirom na česte istupe kojima lažnim optužbama žele kompromitirati Savez za Hrvatsku. Nećete uspjeti u svom naumu – uvjeren je Šišljagić. Pozvao je osječke HDZ-ovce da usporede stanje u Osječko-baranjskoj županiji, u kojoj je na vlasti HDSSB sa stanjem u ostalim slavonskim županijama koje vodi HDZ. - Kakvu je privatizacijsku politiku HDZ vodio u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičkoj županiji i je li Karamarko kao ministar unutarnjih poslova to istraživao – zanima Šišljagića. Na koncu su poručili i da će oni glasati protiv izvješća o radu DORH-a za 2012., kada dođe na glasanje.

- HDSSB nije bio blagonaklon prema nijednom izvješću Mladena Bajića. Da je tome tako, pokazuje i to što ovom prilikom pozivamo da poradi na onome na čemu se već uhvatila prašina u njegovim ladicama; govorimo o prašini i na slučaju Soboli i drugim tvrtkama. Neka izvadi to iz prašine, a Karamarko neka počne razmišljati o tome kad će mu maca pokucati na vratanca – zaključio je Burić.

Komentara 26

BZ
bozo_Zg
14:06 12.02.2014.

Napokon da je netko potegao pitanje odgovornosti Tomislava Karamarka! Bravo HDSSB, samo naprijed! Imate moju podršku iako nisam iz Slavonije!

DU
Deleted user
14:07 12.02.2014.

DORH reagira samo kada Gabrić nazove za hapšenja ,ostali su mali miševi !!

MA
matejjoo
14:42 12.02.2014.

Neka malo Bajic i ekipa odu kod svog sefa Karamarka a ne predmete HDZ-ovaca drzati u ladicama!Bilo je i vrijeme da ih se pozove institucije da odrade svoj posao kako treba.Iako mislim da ce se Bajic oglusitit na pozivanje daa uciti to!!Lopovi hdz-ovci pokrali pola drzave i smiju se ljudima koji im daju svoje glasove.FUJJJ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije