'Kao da se to nije dogodilo'

HDZ nakon uhićenja načelnika Turčinova: 'Od oporbe danas potpuni muk'

Načelnik općine Murter Toni Turčinov pojasnio slučaj "Murterska cesta"
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
15.02.2023.
u 18:21

Da su kojim slučajem članovi HDZ-a, oporba bi o tome imala desetke izvanrednih konferencija za medije i stotine replika tijekom saborske rasprave, objavio je HDZ na Facebooku

HDZ je u srijedu reagirao na uhićenje načelnika općine Murtera Tonija Turčinova i poduzetnika Tomislava Pešića i zamjerio oporbi da šuti o tom slučaju te je ocijenio kako bi oporba "žestoko optužila HDZ" da se radi o njegovim članovima.

Od oporbe danas potpuni muk. Kao da se to nije dogodilo i to jer su obojica uhićenih bliski suradnici aktualnoga šibensko-kninskog župana Marka Jelića i na zadnjim lokalnim izborima su bili na njegovoj nezavisnoj listi, objavio je HDZ na Facebooku. Podsjetio je i na ono što je Jelić govorio u predizbornoj kampanji.

"'Kriminal i klijentelizam pojeli su sukus naše države, ali i regionalnih i lokalnih samouprava. To je razlog zbog kojeg su se ljudi odselili' - grmio je Marko Jelić u predizbornoj kampanji. Zato se i okružio kadrovima kao što Turčinov i Pešić", kaže se, među ostalim, u objavi na Facebook stranici HDZ-a.

Da su kojim slučajem članovi HDZ-a, oporba bi o tome imala desetke izvanrednih konferencija za medije i stotine replika tijekom saborske rasprave. Tvrdili bi da je HDZ 'oteo državu', da je za ove gospodarske malverzacije 'moralo znati vodstvo stranke', da je HDZ 'premrežio zemlju kriminalom' itd., naveli su.

Komentara 2

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
18:49 15.02.2023.

Tko je kome uzor? HDZ Turčinovu ili Turčinov HDZ-u? Ne sumnjamo da će Turčinov poslužiti kao izgovor i da će deseci hadezeovaca krenuti njegovim stopama. Ako već nisu.

Avatar Dragovit
Dragovit
09:08 16.02.2023.

Tip ispada sitni kokošar u usporedbi s Gabi i Bepinom. No to ne znači da ga ne treba reštati. Ipak, poslije svih afera HDZ-ovaca, HDZ je posljednji koji ovomu ''kurvišu o općinski trošak'' može nešto prigovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije