davanje lažnih iskaza

HDZ se oglasio o uhićenom županu Damiru Dekaniću

Borovo: Obilježavanje 31. obljetnice stradavanja dvanaestorice hrvatskih redarstvenika
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
15.03.2023.
u 14:42

Sukladno Statutu HDZ-a, Županijski odbor pokrenut će protiv Damira Dekanića stegovni postupak pred Časnim sudom Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, stoji u objavi HDZ-a

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Vukovarsko-srijemske županije kojoj je na čelu Mario Banožić, oglasio se o uhićenju župana Damira Dekanića. Župan je uhićen zajedno s više osoba radi davanja lažnih iskaza poslije prometne nesreće koju je u noći 16/17 travnja prošle godine izazvao.

"Na pravosudnim je tijelima, koja rade samostalno, da utvrđuju nečiju eventualnu odgovornost za kaznena djela. Za razliku od oporbe, poštujemo presumpciju nevinosti i samostalnost pravosuđa i ne vršimo politički pritisak na nadležna tijela. Sukladno Statutu HDZ-a, Županijski odbor pokrenut će protiv Damira Dekanića stegovni postupak pred Časnim sudom Županijske organizacije HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije", stoji u objavi na Facebook stranici HDZ-a.

Podsjetimo, tijekom jutra započela su uhićenja više osoba radi davanja lažnih iskaza poslije prometne nesreće koju je u noći 16/17 travnja prošle godine izazvao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić (HDZ).

Kako doznajemo policija i USKOK nastavljaju s istražnim radnjama u svezi privođenja župana Vukovarsko – srijemske županije Damira Dekanića te se vrši pretraga ureda županije. Navodno su policija i USKOK u potrazi za dokumentima u svezi osiguranja i kasko osiguranja službene Škode Superb koja je razbijena u prometnoj nesreći. Traže se i drugi dokumenti koji su povezani s ovom prometnom nesrećom. 

Podsjećamo kako se prometna dogodila na ulazu u Cernu, mjesto nedaleko od Andrijaševaca gdje Dekanić ima obiteljsku kuću. Slupano je službeno vozilo Vukovarsko – srijemske županije Škoda Superb. Dekanić je tvrdio kako u trenutku nesreće nije automobil vozio on nego njegov rođak K.B. Policija se kasnije oglasila s detaljima očevida navodeći kako je K.B. imao 0 promila alkohola dok je kod Dekanića utvrđeno 1,44 promila alkohola u krvi.

Međutim, ubrzo poslije prometne nesreće, koja je izazvala veliku pozornost javnosti i medija, pojavilo se i nekoliko svjedoka koji su tvrdili kako je automobil vozio upravo Dekanić te da je K.B. naknadno došao te je predstavljen kao vozač. Sve to je Dekanić demantirao navodeći kako se dogodila nesreća, da se svakako osjeća odgovornim ali i da njegova krivnja nije u tolikoj mjeri kolika se digla hajka.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:55 15.03.2023.

Priglupi narod u prelijepoj zemlji!!

MA
mate30
16:29 15.03.2023.

Sve ovo nema smisla dok se ne pokrene istraga o Borgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije