USPOREDBA CIJENA

Statistika koja boli: Hrana u Hrvatskoj 22% skuplja od prosjeka EU

08.08.2024.
u 06:34

Namještaj kod nas 13% jeftiniji od prosjeka EU, usluge prijevoza 11%, a lani su i cijene hotelima, kafićima i restoranima bile 10% niže. Sve drugo je znatno preskočilo prosječne vrijednosti i u osjetno bogatijim zemljama, a najviše sokovi, mineralne vode, čajevi i kava, i to za 27% te kruh i žitarice za 15%

Ključne riječi

Komentara 14

AX
Axe
07:05 08.08.2024.

Ma nema šanse pa zar vjerujete više Andriji ili vlastitim očima?

HE
Hedonista
07:56 08.08.2024.

Cijene su slicne Svicarskim i to govorim o Migros a ne Lidl ili Aldi. Trenutno sam u Juznoj Francuskoj, sramotno je da ovdje gdje je prosjecna placa 2.5x visa od Hrvatske hrana na pijaci znatno jeftinija. 1kg marelica 2.95€ u marchè u St Tropez,, najelitnije mjesto na citavom mediteranu. Hrvatska je jednostavno smjesna - 90% naroda radi za €1.000 a cijene kao u svjetskim top destinacijama. Balkanska bahatost al sve ce to trziste u narednih 5 godina srediti. Isto tako autoputevi su skuplji nego u Italiji i Francuskoj.

GA
Gastarbeiter2
07:42 08.08.2024.

Ja sumnjam da je ovo točno. Cijene hrane su na švicarskom nivou ako ne i više. Izuzetak je cijena mesa. To je samo dio politike koji sustavno stavlja pod pritisak domaće ljude sa ciljem ili da napuste zemlju, što više nije tako lako obzirom da se Njemačka kao tradicionalno najjači cilj u pravom smislu riječi raspada, ili da krenu sa rasprodajom nekretnina koje su naslijedili ili u koje su uložili novce u boljim vremenima. O demografiji ne moramo reći niti riječ. U 90-tim 4.8 milijuna a danas 3.8 milijuna. Ako ne i manje. Useljavanje takoreći nekontrolirano sa nesagledivim posljedicama. Izgubili smo Hrvatsku ovaj put definitivno, potrajaće samo još nekoliko desetljeća. Kao iz pjesme jednog poznatog benda "Glava nam u pijesku nezaštićene guz..e!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije