U DVA IZDANJA

'Hrvatska u 30 priča' i dalje naprodavanija publicistička knjiga

Foto: Privatni album
1/2
24.09.2024.
u 15:52

Tijekom jesenskog zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, jedan od autora Zvonimir Frka-Petešić primjerak engleskog izdanja uručio je i glavnom tajniku UN-a Antoniu Guterresu

Portal Moderna vremena objavio je top ljestvicu najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj tijekom ljetnih mjeseci - srpnja i kolovoza, a sastavljenu prema izvješćima knjižara. U kategoriji publicističkih izdanja - Društvo, politika i povijest i dalje je na vrhu najtraženijih knjiga izdanje Večernjeg lista i Naklade Ljevak - Hrvatska u 30 priča autora Bože Skoke i Zvonimira Frka-Petešića.

To nije ništa novo budući da tu poziciju drže još od kraja prošle godine. No prava je vijest kako su se na vrhu te ljestvice našla dva izdanja iste knjige - englesko, koje je zauzelo prvo, i hrvatsko koje je zauzelo drugo mjesto. Prodaji engelskog izdanja nedvojbeno su pridonijeli mnogobrojni turisti koji u ovoj knjizi mogu pronaći sve što bi trebali znati o Hrvatskoj, njezinom identitetu, povijesti, poznatim osobama, raritetima i načinu života. I hrvatsko, i engelsko izdanje već su objavljeni u dva izdanja, a početkom rujna se pojavilo i francusko izdanje. 

A ovih dana knjigom se oduševio i jedan od najpopularnijih voditelja na CNN-u, autor i producent Richard Quest. Ovaj dobitnik Emmyja za najbolje dokumentarne emisije i emisije uživo zaljubljenik je u Hrvatsku i njezin dobar poznavatelj. Tijekom jesenskog zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, jedan od autora Zvonimir Frka-Petešić primjerak engleskog izdanja uručio je i glavnom tajniku UN-a Antoniu Guterresu. Riječ je o izvrsnom daru strancima, ali i dobrom podsjetniku svima nama.

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Turisti otkrili europske gradove u koje se ne isplati vraćati, spomenuli i jedan hrvatski

1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije