SVEČANA DODJELA NAGRADA

FOTO Primošten i Slunj šampioni Turističke patrole Večernjeg lista

Primošten: Dodjela nagrada ovogodišnjim pobjednicima Večernjakove Turističke patrole
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/42
24.09.2024.
u 15:13

Uzvanike na svečanoj dodjeli nagrada ispred hotela je dočekao primoštenski Puhački orkestar koji je ove godine obilježio 90 godina postojanja

Primošten na obali i Slunj na kontinentu ovogodišnji su šampioni Turističke patrole Večernjeg lista, a svečana dodjela nagrada održana je danas u punoj kongresnoj dvorani primoštenskog hotela Zora. Svi laureati – a uz destinacije nagrađeni su i najbolji restorani - dobili su skulpturu "Jedro", rad akadmeskog kipara Mate Turića.

Osmijeh i gostoprimstvo domaćina posebni su elementi turizma – naglasio je Stipe Petrina, načelnik općine Primošten, kojemu je nagradu uručio ministar turizma i sporta Tonči Glavina kazavši kako je Primošten ove godine ostvario oko 600.000 noćenja, od čega je tek 50.000 bilo u hotelskom smještaju, što potvrđuje kako primoštenski gosti vole i cijene gostoprimstvo ovdašnjih domaćina.

Svoje goste ispruženih ruku dočekuju i domaćini iz Slunja, rekla je Mirjana Puškarić, gradonačelnica najbolje destinacije na kontinentu, pitoresknog Slunja, koji ove godine bilježi 10 posto više noćenja u odnosu na lani. Gradonačelnici je nagradu uručila Ivana Krajinović, direktorica Večernjeg lista. I Petrina i Puškarić istaknuli su kako im je jako drago što su njihova mjesta dobitnici nagrada, što pripisuju svojim Primoštencima, odnosno Slunjanima.

Utemeljena 1975., Turistička patrola Večernjeg lista najstarija je turistička nagrada u Hrvatskoj. Sljedeće godine bit će ravno pola stoljeća otkako Večernji list nagrađuje šampione turizma – rekao je glavni urednik Večernjaka, Dražen Klarić. Sve te godine ovom se akcijom ističu posebnosti pojedine destinacije no i ukazuje domaćinima što bi u svojoj ponudi trebali poboljšati. Cilj je uvijek bio da i kritika, baš kao i pohvala, budu konstruktivni. Patrola je uvijek pratila i trendove u putovanju, stoga je Večernji list 2016. pokrenuo i Kontinentalnu turističku patrolu, dajući tako svoj doprinos promociji hrvatskog turizma koji i na kontinentu iz godine u godinu bilježi sve više dolazaka gostiju.

POVEZANI ČLANCI:

Tijekom ovogodišnje Turističke patrole kopnom i obalom reporteri Večernjeg lista obišli su ukupno 45 odredišta čiju smo ponudu i skrivene kutke predstavili u online i tiskanom izdanju Večernjaka. Hrvatska ima puno lijepih, često i neotkrivenih mjesta, i teško je bilo odlučiti kamo će Patrola ove godine ići. Naposljetku su se neke destinacije prvi put našle na stanici Patrole, u drugima, poput Primoštena, Patrola dugo nije bila.

Večernjakovim zvjezdicama ocjenjivala se i gastronomska ponuda na kopnu i moru. Titulu najboljih u ovoj kategoriji ponijeli su Didin konak iz baranjske općine Bilje te Stari kapetan iz Orebića. Voditelju Didinog konaka ViktoruTašiću nagradu je uručila Martina Srnec, direktoricu sektora za promociju i oglašavanje u Hrvatskoj turističkoj zajednici. Glavni urednik Večernjaka Dražen Klarić uručio je nagradu Andrijani Mikulić i Milanu Radusinu iz, po ocjeni Patrole, najboljem restoranu na Jadranu, Starom kapetanu iz Orebića. 

Uzvanike na svečanoj dodjeli nagrada ispred hotela je dočekao primoštenski Puhački orkestar koji je ove godine obilježio 90 godina postojanja. U dodjeli su sudjelovali i članovi Udruge Krč, a posebno priznanje svoje općine na svečanosti je dobila 18-godišnja Ana Jozić, djevojka koja ima Down sindrom i prva je u Hrvatskoj koja je išla u redovne i vrtić i osnovnu školu, a potom je ove godine završila za slastičarku u Turističko-ugostiteljskoj školi. Upoznali smo ju ljetos tijekom Patrole kao vlasnicu obrta. Ana pravi fritule raznih okusa, prodaje ih u butigi na ulazu u staru jezgru, prodajom je zadovoljna i kaže da će, kad dovoljno zaradi, kupiti svoj stan. Anine fritule jedna su od kockica u mozaiku bogate turističke ponude Primoštena koja se iz godine u godinu nadopunjuje, što u konačnici privlači sve više zadovoljnih gostiju. Na oduševljenje prisutnih na dodjeli je pjevao Đani Maršan. Direktorica Turističke zajednice Primoštena Mia Pešić po završetku svečanosti s raznih je strana primala čestitke na izvrsno organiziranom događanju u, po ocijeni Turističke patrole Večernjeg lista, najboljoj destinaciji na Jadranu.

GALERIJA Dodjela nagrada Turističke patrole Večernjeg lista

Primošten: Dodjela nagrada ovogodišnjim pobjednicima Večernjakove Turističke patrole
1/60

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije