CRVENO UPOZORENJE

Hrvatska u utorak na udaru toplinskog vala, temperature i iznad 35 stupnjeva

vrućina
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/5
10.07.2016.
u 19:21

Već u srijedu popodne na kopno stiže osvježenje pa u četvrtak u većem dijelu zemlje više neće biti opasnosti od toplinskog udara

Hrvatskom su zavladale vrućine. Već danas neke su dijelove zemlje, Primorje i Dalmaciju, pogodili toplinski valovi, no pravi toplinski udar tek slijedi. Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda upozorava da će sutra u unutrašnjosti Hrvatske opasnost od toplinskih valova biti umjerena, a na Jadranu velika.

No u utorak će u cijeloj zemlji biti velika i vrlo velika opasnost od toplinskih udara. Pritom je za područje Osijeka i Karlovca objavljeno crveno upozorenje, a za ostatak Hrvatske narančasto. Nešto će bolje biti u srijedu, kad će gotovo za cijelu Hrvatsku opasnost od toplinskih udara biti umjerena, osim za područje Osijeka i Knina koji će i dalje biti u “narančastom”. Pravo osvježenje u cijeloj zemlji, osim u dubrovačkom kraju, stiže u četvrtak.

Crometeo navodi da će na Jadranu od ponedjeljka do kraja četvrtka biti pretežno sunčano ili vedro ljetno vrijeme uz vrućine. Ponegdje će tako u Dalmaciji najviše dnevne temperature dosezati ili malo prelaziti 35 Celzijevih stupnjeva.

U petak bi pak na sjevernom Jadranu moglo biti pljuskova, ponegdje i jačeg grmljavinskog nevremena, na kontinentu će pak sutra biti sunčano, vruće i sparno. Već od jutra bit će toplo s minimalnom temperaturom od 17 do 22 Celzijeva stupnja, a najviša dnevna temperatura bit će većinom između 30 i 35 stupnjeva. U utorak će jutarnja temperatura zraka biti od 19 do 24, a najviša dnevna između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva. Stoga će i biometeorološka situacija u unutrašnjosti zemlje biti nepovoljna.

>> Evo zašto biste trebali jesti slane štapiće za vrijeme ljetnih vrućina

Komentara 4

AO
admini_obrišite_si_mami
08:19 11.07.2016.

ma da, pa kaj je moguće da bu tol'ko?! ja se ne sjećam da je ikad bilo tak vruće!!! isuse kaj bumo sad??!!!

YN
yes_no
21:36 10.07.2016.

ok, u četvrtak gliste a u petak ribolov.

SC
schwertransport
19:34 10.07.2016.

bolje sunce nego kisa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije