kako je počasni konzul rh ‘liječio’ anoreksiju

Hrvatski konzul osmislio natjecanja u zavođenju i masaže djevojaka

konzul
03.10.2009.
u 17:54

Bernasconi je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća surađivao sa Sveučilištem u Rijeci “na razini psihologije”. Od 2007. , kad je otvorena istraga, do danas broj oštećenih djevojaka u slučaju Bernasconi popeo se na 402.

– Sjećam se Walda Bernasconija. Surađivali smo dok sam bila prorektorica Sveučilišta u Rijeci. Pristojan, fin gospodin. Možda malo hiperaktivan – kazala je Katica Ivanišević, nekadašnja predsjednica Županijskog doma Sabora, koju je počasni hrvatski konzul u Švicarskoj apostrofirao kao osobu zbog koje je zavolio Hrvatsku te preko koje je upoznao i predsjednika Franju Tuđmana koji ga je 1992. proglasio počasnim konzulom.

Njezina je slika daleko od optužbi na koje će Bernasconi morati odgovarati na sudu u Comu – nadriliječništvo, prijevaru i silovanja pacijentica koje je liječio od poremećaja prehrane... Pristojan i fin gospodin propisivao im je osebujne terapije: defiliranje u togama obnaženih grudi, organizirao je natjecanja u zavođenju te naručivao međusobne masaže djevojaka.

Počasni doktorat
Bernasconi je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća surađivao sa Sveučilištem u Rijeci “na razini psihologije”, potvrđuje Ivanišević: – Naši su profesori odlazili predavati u to neko njegovo sveučilište, ne sjećam se kako se zvalo. Bila sam i ja tamo, i upoznala njegovu suprugu.

Niječe da je Bernasconi preko nje upoznao Tuđmana, ali prisjetila se jednog detalja: – Da, Tuđman je isto bio kod Bernasconija. Dobio je i počasni doktorat toga sveučilišta – otkrila je te dodala da je “kad bolje promisli, Bernasconi i bio malo čudan, hiperaktivan”.

Kartali i ocjenjivali
Od 2007. , kad je otvorena istraga, do danas broj oštećenih djevojaka u slučaju Bernasconi popeo se na 402. Jedna od njih je otkrila: – Kad sam stigla u kliniku sanaVita u Luganu, bilo je prekrasno – kao luksuzno odmaralište. Imali su i bazen – govorila je. No, dojam je brzo pokvaren. – U šest ujutro su nas tjerali na gimnastiku praćenu urlicima. Prijepodne smo čistile kliniku, a poslijepodne je na redu bila teatroterapija.

– Morale smo uprizoriti scene iz starog Rima. Plahte su bile toge, grudi su bile obnažene – kaže. Djevojkama bi naredili da masiraju jedna drugu, redom intimne dijelove. Četvrtak je bio rezerviran za Bernasconija – on bi kartao s teatroterapeutom i kuharom, a razgolićene djevojke su glumile manekenke te defilirale pokraj muškaraca. Na kraju bi muški trojac glasao te izabrao onu koja je bila najbolja u zavođenju. Vikendom bi uslijedila šopingoterapija: – Vodili su nas uvijek u iste dućane. Birali su nam odjeću – minice, uske majice, a mi smo ih plaćale svojim novcem.

Iako slučaj Bernasconi datira iz 2007., MVPEI je izvijestio kako čeka ishod istrage te da će potom “poduzeti mjere, poput razrješenja”.

Ključne riječi

Komentara 6

PU
pulari
18:53 03.10.2009.

Pa sto nije nesto pametno osmislio magarac jedan ofucani.

GV
goran vrtaric
17:03 05.10.2009.

Sto ces, covjek voli mlade i neiskusne, a posto ima diplomatski imunitet moze da radi sto hoce. Ima puno pocasnih konzula koji sa cascu nemaju nikakve veze. Jedan od njih je i Pocasni konzul republike Hrvatske u Austriji, u cijoj firmi drzavljane Hrvatske nazivaju smrdljivim Hrvatskim svinjama, a gospodin konzul ne poduzima nista, nego drzavljanina Hrvatske zbog prituzbe otpusta sa posla, a onog sto ga je uvrijedio, postavlja na sefovsko mjesto.

OB
-obrisani-
18:33 03.10.2009.

dan započme s lopovom,ubistvom ili pedofiliom ,gdje mi to idemo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije