Slučaj Gazprom protiv PPD-a

Hrvatski sud traži od Suda EU da se odredi o sankcijama za energetske kompanije

19.09.2024.
u 10:00

Visoki trgovački sud traži tzv. prethodno mišljenje u slučaju sudskog postupka između Prvog plinarskog društva i Gazproma, a tiče se osiguranja potraživanja od 35 milijuna eura

Komentara 4

Avatar kozorog
kozorog
13:07 19.09.2024.

i tako se zakotrljala prva grudica. nakon koje će doći još par njih, a onda idu velike grude. ako je netko mislio da će iskoristiti svoj monopolistički položaj na tržištima kapitala da jednog, budimo iskreni, političkog protivnika, rusiju, kinu, u razvoju onemogući, da zbog jednog lokalnog rata zbog nerazriješenih sporova starih par desetljeća, blokira, otme, ukrade, imovinu, devizne rezerve, da prijeti kaznama svima koji s njima posluju, jer je monopolist i ima ogroman utjecaj na tržišta kapitala, banke, trgovinu, e onda treba misliti i o posljedicama. ako je netko mogao to napraviti rusiji, kini, što tek malima može i bude radio. odmak od dolara je krenuo, svatko svoje tržište sve više štiti, pa da vidimo taj model zapadnog kapitalizma bez prostora za širenje. nabit će nama cijene, konkurenciju će politika maknuti. to već imamo. niste skužili?

CE
CenzuriranUskoro
12:46 19.09.2024.

Problem nastaje jel sankcije su proizvoljne, ne od UN-a. Sve ćemo mi te tužbe platiti ako se situacija smiri, možda i zato neki forsiraju eskalaciju rata u globalni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije