OŠTRA KRITIKA

Hrvatski suverenisti: 'Jedni se klanjaju žrtvama komunizma, drugi fašizma, treći i jednima i drugima'

Zagreb: Pavliček i Sačić o regrutaciji hrvatskih policajaca u Srbiji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.08.2023.
u 17:14

Suverenisti su u svom priopćenju napisali da se “ne možeš pokloniti pred grobnicom tzv. narodnih heroja nad kojim je spomenik zvijezde petokrake sa srpom i čekićem, a potom se pokloniti i žrtvama režima tih istih tzv. narodnih heroja”

U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, koji je jučer obilježen i u Hrvatskoj, oglasili su se Hrvatski suverenisti priopćivši kako oni ne žele sudjelovati u obilježavanju tog spomendana dok god se on obilježava na način na koji se to čini. "Jučer je obilježen Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima – nacizma, fašizma i komunizma….Pa su se sjatili svi naši političari, od vladajućih do oporbenih, kako bi obilježili ovaj Dan", započeli su svoje priopćenje.

- Jedni se klanjaju žrtvama komunizma, drugi fašizma… treći i jednima i drugima. Da bi se “odradio” ovaj Dan i vladajući su se poklonili doslovce svima i tzv. narodnim herojima i onima koji su stradali od njihovog režima – navodi se u priopćenju Hrvatskih suverenista. Dodaju i kako se “ne možeš pokloniti pred grobnicom tzv. narodnih heroja nad kojim je spomenik zvijezde petokrake sa srpom i čekićem, a potom se pokloniti i žrtvama režima tih istih tzv. narodnih heroja”. 

-Od grobnice Brune Bušića, pa do Spomen-obilježja hrvatskim žrtvama Bleiburga. Licemjerno, ali očigledno  “vjerodostojno”. Hrvatski suverenisti kao politička opcija u obilježavanju ovakvog spomendana nisu nikad, niti će ubuduće sudjelovati. Jer ovo je čisto licemjerstvo, a o žrtvama se najmanje govori. Valja upaliti svijeću u miru i tišini i pomoliti se u crkvi za sve nevine žrtve svih totalitarnih režima, za njihovo vječno spasenje. Sve ostalo je nažalost čisti folklore - zaključuju iz Hrvatskih suverenista.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 3

KL
Klarahrv
19:26 24.08.2023.

U Hrvatskoj je moguće biti milicajac i komunist a onda glumiti Suverenistu.

FR
FraneTente1861
19:53 24.08.2023.

Zvijezda petokraka treba zabraniti u Hrvatskoj. Goli otok i Blajburg i poslije zvijerstva JNA u Domovinskom ratu automatski isklucuje ikavko velicanje komunizma i partizanskom pokretu.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
11:50 25.08.2023.

Evo ih! Završili godišnji odmori i odmah komunist, fašist, taksist, fetišist. Halo! Bavite se pitanjima koja su sad i u budućnosti za građane najvažnija, a to su radna mjesta, plaće, mirovinsko i zdravstveno osiguranje, demografija, školstvo, budućnost naše djece, stambena pitanja, razvoj države i društva Itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije