Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštre reakcije

Hrvatski suverenisti osudili izjavu Ane Brnabić, traže povlačenje veleposlanika na konzultacije

Zagreb: Marijan Pavliček  komentirao aktualne teme
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
31.05.2022.
u 14:33

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček istaknuo je kako se radi o državi u kojoj rata nije bilo te u kojoj Hrvati nisu dizali balvan revolucije počekom 90-ih i tražili odcjepljenje ili pak pripajanje Hrvatskoj.

Hrvatski suverenisti danas su najoštrije osudili izjavu predsjednice Vlade Ane Brnabić u kojoj je optužila Hrvate da su etnički očistili Hrvatsku te navela da ne postoji etnički čišća država u Europi.

- Ovakve izjave samo potvrđuju da službeni Beograd ima dijametralno suprotni pogled na stvaranje hrvatske države i na Domovinski rat te po tko zna koji put želi izjednačiti žrtvu i agresora. Ovim putem želimo podsjetiti  Anu Brnabić da upravo u toj  tzv. „etnički čistoj Hrvatskoj“ sjedi potpredsjednica Vlade iz srpske nacionalne manjine kao i tri zajamčena saborska zastupnika – navodi predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček.

Pozvao ju je da prvo realno sagleda situaciju u vlastitom dvorištu jer je upravo na području Republike Srbije, kako je rekao, broj Hrvata u zadnjih 30 godina prepolovljen sa nekadašnjih 105 tisuća na trenutnih 57 tisuća. Istakao je kako se radi o državi u kojoj rata nije bilo te u kojoj Hrvati nisu dizali balvan revolucije počekom 90-ih i tražili odcjepljenje ili pak pripajanje Hrvatskoj.

- Ovim putem tražimo hitnu reakciju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske na izjave premijerke Srbije, uručivanje službene prosvjedne note i  povlačenje hrvatskog veleposlanika iz Beograda na konzultacije – ističe Pavliček.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije