BURNA NOĆ NA HVARU

Stotine noćas prosvjedovale zbog napadnutog vlasnika restorana, orila se pjesma, palile bengalke: 'Dva puta sam plakao u životu...'

Foto: Čitatelj
1/5
29.07.2024.
u 08:48

Podsjetimo, vlasnik i kuhar Garifula napadnuti su oko 1:45 sati u nedjelju ujutro u prostoru restorana. Zadobili su više udaraca u glavu, a u bolnici su im ustanovljene lakše tjelesne ozljede

Stotine Hvarana okupilo se sinoć pred kafićem Carpe Diem u mirnom prosvjedu nakon što su u noći sa subote na nedjelju pretučeni vlasnik i kuhar popularnog restorana Gariful. Napad je izazvao veliku reakciju javnosti, ali i kolega ugostitelja, koji su putem WhatsApp grupa brzo organizirali prosvjed. "Danas Mijo i Ivan, sutra mi ili naša dica. Bez incidenta, samo podrška", jedna je od poruka u grupi.

U istim se grupama navodi da napadači imaju veze s obližnjim kafićem Carpe Diem, čijem je vlasniku navodno smetala glasna glazba u Garifulu. Okupljeni prosvjednici blokirali su ulaz u Carpe Diem i pjevali pjesme, doznaje Dalmacija Danas. U jednom su trenutku zapaljene bengalke, a pojavio se i napadnuti vlasnik Ivan Gospodnetić. Stao je na terasu iznad ulaza u kafić, kojoj ima pristup kroz svoj restoran.

I sam vlasnik oglasio se nakon prosvjeda na društvenim mrežama. Objavio je fotografiju okupljenih uz kratku poruku. "Dva puta sam plakao u životu. Prvi put kad mi se otac obisi i drugi put večeras. Neizmjerno ponosan što ste pokazali forcu bez agresive. PONOSAN", naveo je. Iako se okupio velik broj ljudi, a bilo je i dosta policije, nije bilo naznaka nasilja. 

Podsjetimo, vlasnik i kuhar Garifula napadnuti su oko 1:45 sati u nedjelju ujutro u prostoru restorana. Zadobili su više udaraca u glavu, a u bolnici su im ustanovljene lakše tjelesne ozljede. U napadu je oštećen i velik dio inventara. Kuhar Dinko Petričević, zvan Mijo, vratio se u bolnicu još jednom jer se loše osjećao.

GALERIJA Osoblje hvarskog restorana Gariful u kojemu je došlo do sukoba među ugostiteljima

1/15

Komentara 10

MP
mku.privat
09:08 29.07.2024.

Rezultat korupcije na svim razinama na otoku Hvaru. Vlasnik Garifule je gospodin za kojeg ne vrijede zakoni "neovlaštenog širenja terase", "lov ribe na nezakonit nacin", "muzika do daske nakon ponoci" a sigurno ima vise; pa je ocito da je susjedu pregorio osigurac. Do ovoga nebi doslo da sudstvo, policija i komunalci rade svoj posao i da su na vrijeme sakcionirali njegovo ponasanje. Da ga zalim , sigurno ne!

PO
Poganec
09:21 29.07.2024.

Ma cijela drzava je koruptna

Avatar pendreck
pendreck
09:20 29.07.2024.

Lakše ozljede? ... Razlog? Pljačka? Koji je. Io razlog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije