prekratak rok

HZZO će se iz riznice izdvojiti 1. siječnja, a ne 1. srpnja

'FORUM  14.03.2012., Zagreb - Direktor HZZO-a dr. Sinisa Varga. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
12.05.2014.
u 23:21

Izdvajanju HZZO-a iz riznice predstoji izmjena više zakona, za što je do 1. srpnja vrlo kratak rok, a Hrvatskoj doista ne treba još jedan ishitren potez

HZZO će se iz riznice ipak izdvojiti 1. siječnja, a ne 1.srpnja kakva je intencija bila. Odlučeno je to na redovnoj koordinaciji ministara četvrtkom, gdje je jedna od tema bio i Zavod. Kako doznajemo iz upućenih izvora, od HZZO-a se tražila projekcija fiskalne komponente njihova samostalnog poslovanja, a ona govori da bi HZZO mogao poslovati negdje na nuli. Međutim, Europska komisija od Hrvatske očekuje strukturne reforme koje će donijeti konkretne uštede i jako je važno što će na Vladine poteze reći u lipnju. Stoga se Vlada prije ljeta mora itekako koncentrirati na poteze koji će doista imati financijsku uštedu kao rezultat, a izdvajanje Zavoda to očito nije.  

- Prioritet su sudovi, ukidanje bolničkih odjela po Masterplanu bolnica, objedinjavanje javne nabave, izdvajanje neosnovnih djelatnosti iz javne i državne službe, dakle, projekti koji  nose uštede – govori naš izvor.

Osim toga, izdvajanju HZZO-a iz riznice predstoji izmjena više zakona, za što je do 1. srpnja vrlo kratak rok, a Hrvatskoj doista ne treba još jedan ishitren potez. Siniša Varga nesumnjivo je razočaran  ovakvom odlukom, ali, kaže, ne smije ništa komentirati.

>>HZZO štedi 15 mil. kn na najugroženijima. Evo što su nam sve ukinuli

>>'Pacijenti se nemaju komu potužiti ili ne dobiju informaciju tamo gdje trebaju'

Komentara 1

DO
doktorica
17:19 13.05.2014.

iz zdravstvenog sustava izdvojiti sve one koji nisu ni lipe uplaćivali u zdravstveni fond,njima neka se odredi zaseban fond,na osnovi nekih drugih kriterija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije