'NE BUM SE LOVIL NA TE UDICE'

I Butković potvrdio: Nema dokaza da Rusi financiraju Milanovićevu kampanju

Zagreb: Svečanost obilježavanja Dana Fakulteta prometnih znanosti
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
14.10.2024.
u 10:43

"Nacrt izvješća čiju autentičnost Ministarstvo nije potvrdilo, istraga još traje, kad budemo imali konačno izvješće, onda ćemo o tome razgovarati dalje. Do tada, ne bum se lovil na te udice".

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ponovio je u ponedjeljak kako istraga u slučaju Jadrolinije još uvijek traje, o tome će razgovarati kada bude imao potpisano konačno i službeno izvješće Ministarstva, a do tada se "ne bude lovio na te udice". Na pitanje o izvješću o rezultatima istrage koje je ''procurilo'' u javnost i medijskim napisima kako se štiti šefa uprave Jadrolinije Davida Soptu, ministar je uzvratio kako takve špekulacije ne može komentirati .

"Nacrt izvješća čiju autentičnost Ministarstvo nije potvrdilo, istraga još traje, kad budemo imali konačno izvješće, onda ćemo o tome razgovarati dalje. Do tada, ne bum se lovil na te udice. Istraga još uvijek traje i kada ona bude gotova odnosno kada budemo imali konačno izvješće i službeno izvješće Ministarstva, onda ćemo o tome razgovarati", izjavio je novinarima potpredsjednik Vlade i resorni  ministar Butković.

Dodao je kako istraga još nije gotova, kako je ne vodi ministar već Povjerenstvo na temelju pomorskog zakonika. Po njegovim riječima, kao kod svake pomorske nesreće, vodi se upravna istraga, to je procedura i to radi struka odnosno inspektori i ljudi koji su zaduženi i koji su ovlašteni da takvu istragu rade. Upravo iz tog razloga, naveo je Butković, neće komentirati nešto što nije vidio i u čemu nije upućen, već može isključivo komentirati nešto kada je konačno i službeno.

VEZANI ČLANCI: 

"Mi smo institucija i moramo se tako ponašati", poručio je Butković. Na pitanje je li njegova ostavka nakon nesreće u Jadroliniji i dalje na stolu, istaknuo je kako će se sve vidjeti i doznati te kako treba pričekati kraj istraga. Jednu vodi Ministarstvo, a drugu Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

"Kada sve bude gotovo, imat ćemo izvješće. Po pitanju kaznene odgovornosti to radi DORH, tako da, kada sve budemo imali na stolu, onda ćemo razgovarati o detaljima", poručio je resorni ministar dodavši kako se s direktorima u svom resoru čuje svakodnevno, pa tako i s direktorom Jadrolinije.

>>> FOTO Ovo su najveće trajektne nesreće u Hrvatskoj

Zagreb: Svečanost obilježavanja Dana Fakulteta prometnih znanosti
1/23

Odgovarajući na pitanje kako komentira činjenicu što oporba u Saboru zbog situacije u Jadroliniji traži interpelaciju i njegovu odgovornost kao i odgovornost Vlade, Butković je kazao kako on u osam i pol godina još nije imao interpelaciju te kako će to biti prva interpelacija. Kada do toga dođe, naveo je, "doći ćemo u Sabor i razgovarati".

Butković je na upit novinara ima li saznanja da Rusi financiraju predsjedničku kampanju Zorana Milanovića uzvratio da nema. Potpredsjednik Vlade i ministar prometa Butković u ponedjeljak  boravi u Istri na obilasku radova na državnoj cesti DC44 u Buzetu i u Zračnoj luci Pula te na potpisivanju ugovora za projekt rekonstrukcije državnih cesta DC66 i DC75 u Puli.

>>> FOTO Znate li tko su kćeri Stjepana Mesića? Uživale su u društvu Zorana Milanovića i njegove supruge

Zagreb: Svečanost obilježavanja Dana Fakulteta prometnih znanosti
1/10

Komentara 9

PO
podravina
11:34 14.10.2024.

Butkovicu, TI i Bozinovic "nemate Dokaza", ali to ne znaci da ih netko ne ma, pitajte SOA cime se bavi i koga prisluskuje upravo po metodama Milanovica i njegovog savjetnika Lozancica, kontraobavjestajna postoji.

ZO
Zorica48
12:54 14.10.2024.

SOA pod hitno mora ovu izjavu istraziti i narod mora saznati istinu.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
12:35 14.10.2024.

Imamo li dokaze da AIPAC stoji iza Dragana Primorca ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije