Do četvrtka promjenjivo

I za danas najavljeni pljuskovi s grmljavinom: 'U ovom dijelu Hrvatske moguće jače izraženi'

Olujno nebo nad Kaštelima
Foto: Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/2
23.07.2024.
u 07:25

Do četvrtka promjenjivo, osobito u unutrašnjosti uz pljuskove s grmljavinom, u srijedu i izraženije. Na Jadranu će prevladavati bura i tramontana, gdjekad jake, na udare i olujne.

U većini krajeva u utorak će prevladavati sunčano, osobito duž obale. U unutrašnjosti ponegdje djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, rijetko gdje i pljusak praćen grmljavinom, potkraj dana na zapadu moguće jače izražen. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, ujutro pod Velebitom s olujnim udarima, poslijepodne sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 29 do 34 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Detaljniju prognozu za HRT je napisala meteorologinja Petra Mikuš Jurković. "U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano. Ujutro je lokalno moguća magla, a popodne uz umjeren razvoj oblaka i pokoji pljusak. Nakon jutarnjih od 19 do 21 °C, temperatura će danju porasti do 32 °C, ponegdje uz umjeren sjeverozapadnjak.

U središnjoj Hrvatskoj povremeno će puhati do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U drugom dijelu dana oblaka će biti sve više, popodne mjestimice i ponekog pljuska, a prema kraju dana i u noći pljuskovi će biti češći, lokalno i izraženiji. Lokalni pljuskovi i grmljavina vjerojatni su i u gorju te unutrašnjosti Istre, a na obali sjevernog Jadrana većinom suho i sunčano. Puhat će umjerena, u prvom dijelu dana i jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Noć će na obali biti topla, a danju vruće od 30 do 34 °C, dok će u Gorskom kotaru i Lici popodne biti vrlo toplo, između 25 i 28 °C", piše Mikuš Jurković.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije također topla, na obali i vrlo topla noć te vruć i pretežno sunčan dan. U noći i ujutro puhat će većinom umjerena bura, a zatim će okrenuti na jugozapadnjak, na otocima i sjeverozapadnjak, prolazno i jak. Jakog sjeverozapadnjaka popodne će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, uz uglavnom umjereno valovito more, prema otvorenom mjestimice moguće i valovito. Prevladavat će vedrina, a nakon tople i vrlo tople noći temperatura zraka će danju porasti na vrijednosti između 32 i 36 °C.

VEZANI ČLANCI:

"Na Jadranu do četvrtka razmjerno vjetrovito. Povremeno uz jak sjeverozapadnjak i buru, osobito podno Velebita i s olujnim udarima. Sunčanih sati bit će mnogo, posebice prema vikendu, a poneki pljusak moguć je još uglavnom u srijedu. Na kopnu će pljuskovi u srijedu biti češći, lokalno moguće i izraženiji, a od četvrtka stabilnije, u petak većinom suho i sunčano uz slabiji vjetar. Prije toga će pak povremeno puhati umjeren vjetar sjevernih smjerova", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

FOTO Mreže su 'podivljale' nakon Bidenove odluke: Pronašli smo neke jako dobre memeove

Olujno nebo nad Kaštelima
1/34
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije