PROFIL Župan Josip Posavec o idealnom županu

Idealan međimurski župan: Zdrav, govori strani jezik i završio fakultet

30.01.2009.
u 17:24

Znanje, iskustvo, dobro fizičko i psihičko stanje, visoka stručna sprema, znanje najmanje jednog stranog jezika... Sve su to preduvjeti da bi se čovjek mogao baviti poslom župana ili gradonačelnika. Autor tog recepta je aktualni međimurski župan Josip Posavec, koji je za jučer točno u podne sazvao izvanrednu konferenciju za novinare da bi govorio o svojoj petogodišnjici rada u županiji!

Prvog dana veljače navršit će se točno pet godina otkad je postao zamjenik župana pa je osjetio potrebu nabrojiti što je sve učinio prvo kao zamjenik, a onda od 2005. godine kao župan. Novinari su, s obzirom sintagmu “izvanredna konferencija”, očekivali barem najavu kandidature za skore lokalne izbore, no nakon što se u monologu dotaknuo Regionalnog operativnog plana, Centra znanja, zdravstva, školstva i dr., iznio je svoje viđenje idealnog župana.

– Župan nije nikakva politička funkcija nego operativan posao koji zahtijeva svakodnevno donošenje važnih odluka. Župan i gradonačelnik trebali bi imati završen fakultet. U susjednoj županiji na čelu županije i grada Varaždina su doktori znanosti. Škola života nije dovoljna već treba stalno raditi na sebi i usavršavati se. Drugi je uvjet znanje stranog jezika, a treći dobri fizički i mentalni kapacitet – nabrajao je J. Posavec.

Ni jedan dosad istaknuti kandidat, smatra, ne zadovoljava te uvjete pa ni njegov zamjenik, HDZ-ov kandidat za župana, Mladen Križaić.

– Biti župan i zamjenik nije isto. Njemu nedostaje iskustva – ocijenio je Posavec, koji još ne želi reći hoće li se ponovno kandidirati za župana. Prati sve što se događa i čeka. Zna samo da s HNS-om sigurno neće.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije