Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SA ZAPADA PRIJETI HLADNA ZRAČNA MASA'

Idući tjedan velike vrućine, živa ide do 40°C? 'Mogli bismo svjedočiti žestokim olujama'

Sezona kupanja i dalje traje u Dubrovniku
Grgo Jelavic/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.06.2024.
u 07:33

Temperature će se danas kretati između 20 i 25, dok bi u Dalmaciji mogle biti i do 28 Celzijevih stupnjeva

Hrvatsku u petak očekuje djelomice, u Dalmaciji i na istoku zemlje pretežno sunčano vrijeme, a temperature će se kretati između 20 i 25°C, dok bi u Dalmaciji mogle biti i do 28 Celzijevih stupnjeva, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Ujutro u unutrašnjosti mjestimice može biti kratkotrajne magle. Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a ujutro uz obalu bura.

Sutra će biti pretežno sunčano, na zapadu zemlje povremeno s umjerenom naoblakom. Popodne uz granicu sa Slovenijom vrlo rijetko može pasti pokoji kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna između 25 i 29°C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

VEZANI ČLANCI

U nastavku tjedna čeka nas pravo ljetno vrijeme s visokim temperaturama.

"Vjerojatno će većini nas biti šok ako početkom idućeg tjedna potegnemo na bliže 40°C nego li 35°C, ali sa zapada Europe stalno će prijetiti vlažna i hladna zračna masa s Atlantika. Mogli bi svjedočiti žestokim olujama kako se ona bude približavala", piše Istramet.

FOTO Poplave u Austriji

Sezona kupanja i dalje traje u Dubrovniku
1/5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije