Policija intervenirala

Incident u zagrebačkoj školi: Roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd

Prazna učionica
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija
1/3
10.05.2023.
u 21:57

Iz Preporoda, sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu, ističu kako se puno toga treba napraviti po pitanju sigurnosti u školama

Policija u Zagrebu jučer je intervenirala zbog prijetnji beogradskim scenarijem u školi, ali i pronalaska zabranjenih stvari kod jednog učenika. Dječaku je pretražen dom, a incident je prijavljen ministarstvu obrazovanja iz kojeg poručuju: "Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je zahtjev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije, što je i realizirano. Ravnateljica Osnovne škole savjetovana je o postupcima zaštite učenika te je upućena da prijavi jučerašnji događaj sukladno Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima".

Iz Preporoda, sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu, ističu kako se mnogo toga treba napraviti u vezi sa sigurnosti u školama. "Mi smo prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj školi imali incident gdje je roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd", rekao je za RTL Željko Stipić i dodao da je do prijetnje došlo jer je učenik dobio ukor.

Podsjetimo, učenik sedmog razreda, rođen 2009. godine, pucao je u srijedu oko 8.40 sati u beogradskoj osnovnoj školi Vladislava Ribnikara. U pucnjavi je ubijeno osmero djece i zaštitar, dok su šestero djece i nastavnica ranjeni. 

Poslije trodnevne nacionalne žalosti svi učenici u Srbiji vratili su se u ponedjeljak na redovitu nastavu, osim u beogradskoj osnovnoj školi Vladislava Ribnikara. Od jutra su u svih 1800 škola u zemlji raspoređeni policajci, a bit će pojačano prisustvo policije i na svim javnim mjestima gdje se okuplja veći broj građana.

VIDEO Masovni prosvjed u Beogradu: 'Djecu su ubili prijatelji, odakle njima oružje?'

Komentara 17

PE
Pericabad2
22:20 10.05.2023.

Da smo prava drzava, klinac bi bio izbacen iz skole, a tatica na 5 godina u cuzu. Da razmisli hoce opet prijetiti

DU
Deleted user
22:38 10.05.2023.

Treba kažnjavati i to isključivo zatvorskom kaznom i to strogom. Pa da vidimo do kada će se prijetiti drugome kako se kome hoće. Oholost je zavladala i tome treba stati na kraj. Kad se bude u zatvoru, što će biti sa poslom, obitelji, okolinom? E, da. Brzo bi se svi prizemljili.

KU
Kujttim
05:40 11.05.2023.

Roditelj prijeti terorizmom i ubojstvom druge djece??? Jedino pravo koje ima je odgovarati na sudu za prijetnje, a do tada biti u istražnom zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije