biračima pred izbore

Indijci budite oprezni, mogući su napadi slonova na biralištima!

slon
Reuters/PIXSELL
15.04.2013.
u 10:50

Indija je inače poznata po napadima slonova na ljude. Procjenjuje se da u državi čak 26.000 primjeraka te svete životinje ima nasilničke pobude

 

\'\'Stanovništvo pozivamo na oprez. I ove su godine mogući su napadi slonova na biračkim mjestima\'\'. Ne, nije to nadrealistična šala već ozbiljno upozorenje koje je ovog vikenda, uoči izbora u indijskoj pokrajini Karnataka, biračkom tijelu uputila tamošnja državna vlast.

Ne znači to da slonovi imaju nešto protiv participativne demokracije već da im smeta brz ekonomski razvoj zbog kojeg danas, naglašava Time, na mjestima gdje su nekada bile šume, stoje ljudi i biračka mjesta! Stoga su izborne komisije unaprijed upozorile birače da se na 68 birališta koja se nalaze u blizini prebivališta slonova čuvaju \'\'bijesnih divova\'\' te ih ni na koji način ne uznemiravaju.

Indija je inače poznata po napadima slonova na ljude. Procjenjuje se da u državi čak 26.000 primjeraka te svete životinje ima nasilničke pobude. Slonovi često u sela organizirano dolaze po \'\'harač\'\' i farmerima kradu žito, a godišnje na području cijele zemlje napadnu i usmrte oko 400 ljudi. Sve je češća i odmazda seljaka koja je donedavno zbog kultnog statusa životinje bila nezamisliva pa je tako prošle godine zabilježeno trovanje čak stotinjak \'\'Ganeša\'\'.

>>Indijski izbori: Frankenstein i Hitler u utrci za parlament

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije