Što vi vidite?

Internet poludio zbog ove fotografije ulice: Je li riječ o istoj ili o dvije različite slike?

cesta
Foto: Imgur
1/3
08.02.2018.
u 11:34

Dvije fotografije popločene ulice izgledaju kao da su snimane iz različitog kuta, no kada malo bolje pogledate, shvatit ćete da su potpuno iste

Internet su podijelile dvije fotografije jedne ulice za koje autor tvrdi kako su potpuno jednake, no mnogi koji ih vide, ne vjeruju u tu tvrdnju.

Fotografija popločene ceste nastala je najvjerojatnije u Meksiku, s obzirom na to da se na njoj vidi zastava zeleno-bijelo-crvene boje, no ne isključuje se ni mogućnost da je snimljena u Italiji jer te dvije države imaju slične zastave.

This is the same photo, side by side. They are not taken at different angles. Both sides are the same, pixel for pixel.

Jedan korisnik Imgura objavio je dvije fotografije jednu uz drugu tvrdeći kako je riječ o potpuno istoj fotografiji snimljenoj s iste visine i iz istog kuta. No, na prvu, izgledaju kao dvije različite fotografije, što tvrde brojni korisnici te društvene mreže.

Međutim, kada ih počnete uspoređivati, doći ćete i sami do zaključka da su fotografije uistinu potpuno jednake.

Foto: Imgur/ARussianAndHisBike

Riječ je o optičkoj iluziji koja se stvara kada su fotografije jedna kraj druge. Zbog toga smo ove dvije fotografije stavili jednu ispod druge kako bi vam dokazali da je doista riječ o istom kadru.

Pogledajte i galeriju: Fotografije koje su izludile mnoge: Vidite li što se na njima nalazi?

cesta
1/18

Komentara 8

Avatar imotska115
imotska115
16:33 08.02.2018.

Klinac prvog razreda zna da je ovo "cut and paste iste slike" sramotno od VL da ovakne štosove prodaje sam sebi.

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
12:30 08.02.2018.

Novinar+bunika=blamaža.

DD
Domoljub Domagoj
12:49 08.02.2018.

uuuaauuuu super informacija! nikad ne bi pomislia da u ove dvije fotografije iste ni da je to možda snimljeno u italiji ili mexicu.... samo nastavite dobrim radom! pozdrav iz pakla od vašeg Praljka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije