Ratni zločinac

Ispunjeni uvjeti za izručenje Vučurevića Hrvatskoj i BiH

'OBZOR SIROKI BRIJEG_061103 BOZIDAR VUCUREVIC POKRAJ PUTOKAZA ZA DUDROVNIK SNIMIO ZDENKO JURILJ'
''
21.04.2011.
u 19:11

Konačnu odluku o tome hoće li i kojoj državi biti izručen donijet će ministrica pravosuđa Srbije Snežana Malović

BEOGRAD – Viši sud u Šapcu odlučio je danas da su ispunjeni uvjeti za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića i Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, i produžilo mu ekstradicijski pritvor za još dva mjeseca, izjavio je Tanjugu glasnogovornik suda Slobodan Velisavljević dodajući da na ove odluke Vučurevićeva obrana ima pravo na žalbu Prizivnom sudu u Beogradu, a konačnu odluku o tome hoće li i kojoj državi biti izručen donijet će ministrica pravosuđa Srbije Snežana Malović.

Odlučujući o zahtjevima za izručenje Vučurevića, sud je utvrdio da kaznena djela zbog kojih se izručenje traži predstavljaju kaznena djela i prema zakonu Srbije, da se zbog njih u Srbiji ne vodi kazneni postupak, kao i da Vučurević nije srbijanski državljanin, navodi se u priopćenju Višeg suda u Šapcu.

Sud je, također, imao u vidu da kaznena djela zbog kojih je tražen nisu počinjena na teritoriju Srbije, i da ima dovoljno dokaza za postojanje osnovane sumnje da je počinio navedena djela. Stoga je, navodi se u priopćenju, zaključio da su "ispunjene pretpostavke za izručenje predviđene Europskom konvencijom o ekstradiciji, kao i zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima i to u povodu oba zahtjeva, i bosanskog i hrvatskog".

Protiv Vučurevića je, također, doneseno rješenje o produljenju pritvora za još dva mjeseca. Ekstradicijski pritvor može trajati najdulje do izvršenja odluke o izručenju, s obzirom na to da je riječ o osobi koja je uhićena prema međunarodnoj tjeralici i čije bi puštanje na slobodu moglo ometati postupak odlučivanja ili provođenja izvršenja, navodi se u priopćenju Višeg suda u Šapcu.

Komentara 13

B2
bordon 2
19:43 21.04.2011.

Ako dođe u Hrvatsku čeka ga radno mjesto savjetnika za vanjsku politiku u Uredu bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, a ne bi me iznenadilo kad bi završio na istom poslu ali višeg ranga - u Uredu predsjednika RH Ive Josipovića. UU deficitu smo sa takvim iskusnim kadrovima i Božo bi nam svakako dobro došao. Zamislite momčad u sastavu: Kajin - Pusić, Teršelić, - Pupovac, Šeks, Stanimirović, V Pusić, - Mesić, I Z Čičak, - Vučurević i Budo Lončar. Imam i rezerve: Nino Pavić, Gordan Malić, Jasna Babić, R Čačić i Rade Leskovac. Ovih 16-est je u top formi ali ima još kandidata koji bi vrlo rado u \'\'našu momčad\'\'.

B2
bordon 2
19:45 21.04.2011.

Naravno da ima mjesta u prvih jedanest i za predsjednika Ivu Josipovića!!

OB
-obrisani-
19:27 21.04.2011.

hmmm dođi, dođi... dođi kod Kize...uuuum dođi da ti.... Kizo uzme broj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije