09.03.2018. u 13:39

S druge strane, Plenkoviću bi se moglo dogoditi upravo to, da upućivanjem u saborsku proceduru Konvencije što bi, tobože, moglo dovesti do raskola unutar HDZ-a i vladajuće koalicije, ipak pobere simpatije velikog dijela javnosti.

U dogovoru s ministricom Murganić pri kraju je kompletna procedura za upućivanje na Vladu tzv. Istanbulske konvencije Vijeća Europe. Poručio je to jučer sa sjednice Vlade premijer Andrej Plenković, ne slučajno baš na Dan žena, dan nakon što smo dobili “packu” od Vijeća Europe jer odugovlačimo s ratifikacijom i ne slučajno nakon još veće packe Europske komisije da se ne bavimo reformama, a s čega je uvijek dobro skrenuti pažnju.

Da se upravo ovakva “čestitka” sprema, moglo se naslutiti i nakon što se gotovo cijela oporba dala u “bitku” za Istanbulsku konvenciju kao da im više od dvije godine nije stajala u ladici i skupljala prašinu. Plenkovićev jučerašnji potez izbio im je iz ruku daljnje pokušaje da na nečemu, za što i sami snose popriličnu odgovornost, i dalje skupljaju poene. S druge strane, Plenkoviću bi se moglo dogoditi upravo to, da upućivanjem u saborsku proceduru Konvencije što bi, tobože, moglo dovesti do raskola unutar HDZ-a i vladajuće koalicije, ipak pobere simpatije velikog dijela javnosti.

Jer ukidanje nasilja nad ženama, kako je poručilo i Vijeće Europe, prevažno je pitanje da bi se odbacilo zbog magle nastale pogrešnim tumačenjima Istanbulske konvencije. Kritika će sigurno biti. Uostalom Hrast je već krenuo u “suludu akciju” traženja referenduma o tom pitanju, ali bojati se Hrasta je kao da se bojite ugriza komarca. Bit će “junaka” i u HDZ-u. Bivši ministar vanjskih poslova Miro Kovač već se oglasio. Ali njemu bi Plenković trebao samo pustiti snimku tiskovne konferencije iz 2014. godine kada je iz središnjice HDZ-a, tada oporbene stranke, Margareta Mađerić (inače državna tajnica u Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike) u prisustvu Josipe Rimac i upravo Mira Kovača pozivala tadašnju SDP-ovu ministricu Milanku Opačić da što prije pripremi Konvenciju za ratifikaciju u Saboru.

Naravno, uz snimku, a za potrebe smirivanja strasti, neće škoditi ni priča o ogradama od nekih dijelova teksta Konvencije i popratna izjava koja će ići uz ratifikaciju.

Komentara 17

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
14:26 09.03.2018.

Gospođo Žonja, znači vaša ljevičarska 'logika' je došla do zaključa da kada vaši protuprirodnaši usvoje konvenciju prestaje vaše medijski pumpano nasilje??? Što će žena nasilniku izvaditi primjerak IK i mahati njime? Da li ste vi svjesni da radite protiv normalnihh žena? Pa vi potičete mržnju između muškaraca i žena. Vi ukidate kavalirstvo i nježnosti prema ženama. Pa kada vrištite o jednakosti, uzmite lopatu i budite jednaki

LU
Lujo123
14:46 09.03.2018.

Petra Maretić Žonja - BLJUVOTINA!

DU
Deleted user
14:03 09.03.2018.

Plenky postao veći ćatolik i od pape Junckera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije