INVESTICIJSKE PRIJEVARE

Istrijanka uložila tisuće eura pa postala žrtvom prijevare

Euro
Foto: pixabay
1/2
23.01.2023.
u 13:33

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni ako se žele početi baviti investicijama na internetu. Savjetuju da se prvo treba dobro informirati o svim rizicima i da se koriste registrirana i provjerena investicijska društva. Pažnju treba obratiti i na sjedište tvrtke jer ako je ono u egzoitičnim zemljama velika je vjerojatnost da je riječ o prevari.

Policijska uprava istarska izvijestila je javnost o slučaju investicijske prijevare Forex valutama koju trenutno istražuje policijska postaja Pazin s ispostavom Buzet. Naime, 42-godišnjakinja je od srpnja do prosinca 2022. godine ostvarila poslovnu suradnju s tvrtkom koja se predstavljala kao tvrtka specijalizirana za različite vrste ulaganja. Nakon što je odbila dodatno uložiti nekoliko desetaka tisuća eura jer nije bila zadovoljna povratom uloženog novca, onemogućena joj je prijava na platformu te pristup računu i do tad uloženom kapitalu. Nakon toga slučaj je odlučila prijaviti policiji koja provodi kriminalističko istraživanje

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni ako se žele početi baviti investicijama na internetu. Savjetuju da se prvo treba dobro informirati o svim rizicima i da se koriste registrirana i provjerena investicijska društva. Pažnju treba obratiti i na sjedište tvrtke jer ako je ono u egzotičnim zemljama velika je vjerojatnost da je riječ o prevari.

"Neki od znakova koji ukazuju da biste mogli ostati bez svog novca su kada vas navodi brokeri uvjeravaju da je riječ o sigurnoj i lakoj zaradi te da je u tijeku akcija koju treba odmah iskoristiti. Uporni su i nagovaraju vas na trgovanje makar nemate u tome iskustva i uvjeravaju vas da je riječ o jednostavnom načinu trgovanja", navode iz Policijske uprave istarske. Još jedan od znakova je kada brokeri zovu iz stranih zemalja i kad ih se ne može povratno kontaktirati. 

"Zapamtite, budite sumnjičavi, dobro se informirajte i potražite nepristrani financijski savjet prije nego što nekom date ili uložite novac. U slučaju da posumnjate kako se radi o prijevari ili ako postanete žrtva prijevare, događaj prijavite policiji", poručuju iz Policijske uprave. 

VIDEO: Cristiano Ronaldo ne može naći kuhara premda nudi plaću od čak 5500 eura

Komentara 1

JA
Jania
13:54 23.01.2023.

Istrijanka?!?! Pa je li Istra ili Istrija? Povratak u doba fašizma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije