moćniji nego ikada

Ivan Perišić: Ovo mi je najbolja godina u životu!

', Ivan Perisic, BVB     Dortmund, 04.12.2012, UEFA Champion\'s League, Saison 2012/13, Borussia Dortmund - Manchester City, Foto: APF  Veroeffentlichung nur gegen Honorar, zahlbar an -  APF - Agentur
'APF/Pixsell'
28.12.2012.
u 09:32


Da na stadion protiv Srbije stane 500.000 gledatelja, bio bi pun. Svi zovu za ulaznice, to će biti naša najveća utakmica

Osvojio sam Bundesligu i kup. Na Europskom sam prvenstvu igrao dvije utakmice u prvoj postavi, jednu utakmicu sam ušao. Sada u Ligi prvaka sjajni rezultati s Borussijom. Malo smo zakazali u prvenstvu, ali O.K. Dobio sam sina... stvarno 2012. godina najbolja je u mojoj karijeri – sretno će Perišić. Ivan Perišić izgleda moćnije nego ikada. Na malonogometnom terenu dvorane na Gripama bio je nezaustavljiv. Mali nogomet Perišićeva je velika ljubav, a posebice humanitarni turnir Četiri kafića. Još dok je igrao u Belgiji, znao je zrakoplovom doći na jedan dan i vratiti se na trening sutradan, samo da sudjeluje u humanitarnoj akciji.

– Svake ću se godine odazvati ako sam zdrav. Bilo je sjajno. Možda malo manje publike nego prošle godine, ali i nikad manje zvižduka. Najvažnije je da smo skupili što više novca za djecu u Rudinama.

Prvi cilj je Liga prvaka

U Splitu je driblao, šutirao, zabijao. Spreman je "kao zvijer"

– Nastojim se držati u top-formi. Uvijek volim igrati mali nogomet, obožavam to. Šteta što vas nije došao gledati vaš trener Jürgen Klopp. Nasmijao se Perišić:

– Ne bi ni to ništa promijenilo – kazao je, aludirajući na svoj status u dortmundskoj Borussiji.

Perišić je posebno zadovoljan učinkom u 2012. godini.

– Sve je bilo super. Osvojio sam Bundesligu i kup. Na Europskom sam prvenstvu igrao dvije utakmice u prvoj postavi, jednu utakmicu sam ušao. Sada u Ligi prvaka sjajni rezultati s Borussijom. Malo smo zakazali u prvenstvu, ali O.K. Dobio sam sina... stvarno, 2012. godina najbolja je u mojoj karijeri – sretno će Perišić.

Što očekujete u 2013. godini, možda promjena sredine?

– Ne znam, doista. Neću pričati o tome. Vidjet ćemo što dragi Bog da. Izbornik reprezentacije Igor Štimac htio bi da više igrate.

– Naravno da izbornik to želi. Baš kao i mi igrači... ne znam, ne znam... – ponavljao je Perišić.

Jasno je da u teško pada status u klubu u kojem ne igra, a osjeća da je spreman za najbolji nogomet u karijeri.

Je li Štimac razgovarao s Jurgenom Kloppom?

– Ne znam, to morate njega pitati – uporan je bio Perišić.

Lopticu smo prebacili na "lakša" pitanja.

Želim još djece

Kako se snalazite u ulozi oca? Perišiću se razvukao osmijeh... Nedavno je dobio sina.

– Fenomenalan osjećaj, nadam se da će ih biti što više.

Što ste zaželjeli u 2013. godini?

– Ma iskreno, samo zdravlje, ništa drugo.

Pratite li Hajduk i hrvatsku ligu?

– Drago mi je da mladi igrači dobivaju toliko prilika. I uz pomoć Torcide nadam se da će tako i nastaviti. Stalno pratim njihove utakmice. Kad mi ne igramo u istom terminu, obavezno ih gledam jer imam sve hrvatske programe. Nadam se da će što prije ući u utrku za prvo mjesto s Dinamom.

Perišić prati i zbivanja u Parku mladeži te Zorana Vulića, trenera pod čijom je palicom Ivan Perišić i dobio priliku u Hajduku. Vulić ga je kao izlaznog kadeta ubacio u prvu momčad 2006. godine.

– Vulić je napravio velike stvari za Hajduk. Siguran sam da će pod njegovim vodstvom Split igrati još bolje.

Utakmicu sa Srbijom svi nestrpljivo čekaju?

– Iako su još tri mjeseca do utakmice, počeo je pritisak. Svi zovu, traže ulaznice. Mislim da će biti teško. I da je kapacitet stadiona 500 tisuća ljudi, bio bi pun. Treba ući hladne glave u utakmicu. Trebamo biti strpljivi. Samo da ozračje bude kao u Osijeku, neće biti problema – zaključio je Ivan Perišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije