Sporna odluka

"Izbacili su mi sina iz Segeste zbog mojih komentara na internetu"

'23.07.2012.,  Sisak - Zalba Predraga Stojakovica radi neosnovanog izbacivanja sina Ivana iz nogometnog kluba Segesta Sisak. Zalbu je podnio gradu Sisku i nadleznim institucijama kao i pravobranitelji
'Edina Zuko/PIXSELL'
24.07.2012.
u 14:05

Direktor M. Matanović ističe kako Stojakovićev sin jednostavno nije zadovoljio kriterije

Ako im se ne sviđaju moji tekstovi i komentari na internetu neka onda mene tuže, a ne da kažnjavaju dijete, rekao nam je Siščanin Predrag Stojaković čijeg su 14-godišnjeg sina Ivana praktički izbacili iz selekcije starijih pionira sisačkog Nogometnog kluba Segesta. Predrag Stojaković već nekoliko godina vodi neslužbenu web stranicu kluba www.hnk-segesta.com na kojoj se kritički izražava o potezima čelništva kluba, koji se natječe u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi. Čini se da su Predragovi tekstovi iziritirali vodstvo kluba jer su odlučili poslati mu istupnicu kojom njegov sin više neće igrati za Segestu.

Odmazda preko djeteta

– U četvrtak me nazvao trener Medarević i obavijestio da dođem po istupnicu za dijete iako je on apsolutno protiv toga. Razlog nije dakle sportske naravi, već ne može nastupati za HNK Segestu zbog tekstova na mojoj stranici. Dolaskom u prostorije kluba voditelj škole nogometa Božidar Dujmić mi nudi istupnicu potpisanu od Milana Matanovića, direktora kluba. Koji ljudi, s kojim moralnim nazorima, koriste dijete kao odmazdu i uopće što to dijete ima s bilo kojim web stranicama?, pita se Stojaković koji je od kluba zatražio pismeno obrazloženje istupnice njegova sina, a koje još nije dobio.

Obratio se medijima, pučkom pravobranitelju za djecu, te gradonačelniku tražeći da reagiraju i \"da odgovorni maknu iz sporta Milana Matanovića i Božidara Dujmića, autore istupnice kojom, iz samo njima znanih razloga, šikaniraju 14-godišnje dijete.

Milan Matanović potvrdio je da je dana istupnica za Predragova sina.

– Predrag Stojaković je dugi niz godina nezadovoljan klubom i politikom njegova vodstva i na sve ga načine blati. Gledajte, tko nije zadovoljan nečime uvijek može ići potražiti bolje. Ali njegov sin je malo dolazio, malo nije išao na treninge, nije plaćao članarinu, i osim toga neperspektivan je. Stoga su to pravi razlozi istupnice. U Segesti trebaju igrati samo najbolji. Oni koji nisu dovoljno kvalitetni mogu igrati u Budaševu, Metalcu, Petrinji, itd. Njegov sin nije ni prvi, a niti je zadnji, koji nije zadovoljio kriterije, rekao nam je Matanović.

No, Stojakovićev sin je član županijske selekcije, a doznajemo kako upravo uzrastu kojem on pripada i nedostaje igrača, stoga je nejasno kako baš sada otpada mladi igrač koji za Segestu igra dulje od šest godina.

Na neslužbenoj stranici Segeste najviše je na meti Stojakovića, ali i mnogih komentatora upravo direktor kluba Matanović, pa stoga Predrag smatra da je on autor \"stava kluba\" da njegov sin ne zadovoljava.

Uređivao i službeni web

– Na treninzima je bilo slučajeva kada su roditelji trenere vukli za vrat i prijetili im pa nisu bili sankcionirani ni oni, niti njihova djeca, pa ne znam zašto je moj sin izbačen. Nema drugog razloga osim zbog mog stava. A ja kritiziram rad kluba jer mi nije jasno kako netko može dopustiti ovakvo bacanje gradskog novca gdje treneri mlađih uzrasta jedva uspiju skrpati plaće, Uprava uporno zanemaruje djecu, za 3. ligu uzimaju igrače izvana i skupo ih plaćaju, Upravni odbor se nikada ne sastaje, a samo se gomilaju zaposleni dok nesposobna Uprava i dalje radi po svome, odlučan je Predrag Stojaković. Inače, on je do 2010. uređivao i službenu stranicu kluba, za što je bio i plaćen, no smijenjen je kada je tamo počeo iznositi \"neprikladne\" komentare.

Ključne riječi

Komentara 7

SV
sven222
19:19 24.07.2012.

Matanoviću,nogometni genije?'?? koja si ti seljačina...u Budaševu;Metalcu,Petrinji igraju kvalitetni igrači i da muzu gradsku blagajnu kao što ti i tvoja klika iz pravaške stranke, bili bi bolji i od vas...sramite se svi!!!!!!!!!!!!!

IB
istina_boli
21:24 24.07.2012.

Koliko muzike, toliko i para. To je geslo koje bi trebalo da vrijedi i za Segestu, ali i za sve ostale nogometne klubove, bez obzira koliko su poznati u javnosti. Dakle, rezultati rada treba da budu kriterij koliko ce tko da dobije, a ne neki politicki muckarosi.

OB
-obrisani-
14:29 24.07.2012.

Nisu te izbacili zbog vrijeđanja,nego zato što si srbin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije