Ivan Vrdoljak:

'Izlazak iz Vlade sigurno se neće dogoditi. Kriminal nitko neće tolerirati!'

Ivan Vrdoljak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
09.05.2018.
u 14:53

Potrebne su nam dodatne konzultacije s koalicijskim partnerom i premijerom, kazao je Vrdoljak

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak sigurno će, kako je rekao, zatražiti dodatne konzultacije s premijerom kako bi ta stranka mogla jasno artikulirati svoj stav o danas objavljenoj korespondenciji potpredsjednice Vlade Martine Dalić s piscima lex Agrokora. Ipak, zbog svega ne misle izlaziti iz Vlade jer im je, uvjerava Vrdoljak, najvažnija politička stabilnost.

- Po pitanju aktualnosti oko Agrokora stav HNS-a je potpuno jasan već duže vrijeme, a to je da je danas najbitnije da Agrokor ne ode u stečaj, da se dođe do nagodbe, da se zadrže radna mjesta, industrijska proizvodnja, da se sačuva čitav sustav Agrokora i svih dobavljača i proizvođača. Na ove aktualnosti koje su danas izišle u javnost, kako mi nismo sudjelovali u izradi zakona i njegovu donošenju potrebne su nam dodatne konzultacije s koalicijskim partnerom i premijerom i sigurno ćemo tražiti i dodatne informacije i konzultacije s premijerom kako bi jasno mogli artikulirati naš stav – kazao je Vrdoljak. Ponavlja kako HNS nije bio u Vladi dok se lex Agrokor stvarao.

- Izlazak iz Vlade sigurno se neće dogoditi jer to Hrvatskoj ne treba, ne treba ni zaposlenicima Agrokora niti bilo kojoj drugoj gospodarskoj grani koja će realno destabilizacijom političkog prostora zaustaviti gospodarski rast, pad kreditnog rejtinga i sve što je dobro učinjeno. HNS će tražiti dodatne konzultacije, te poručuje da se kriminal nikako ne može tolerirati. Kriminal nitko neće tolerirati, mi prvi! Naša je najveća odgovornost da stabiliziramo politički prostor koji omogućava gospodarski rast i koji omogućava politiku suradnje, pristojnosti i zaustaviti galopirajući populizam pa po cijenu destabilizacije Hrvatske i svih stečaja i otkaza koji bi uslijedili nakon toga – tvrdi Vrdoljak. Zbog svega, naglašava Vrdoljak, od premijera će tražiti konzultacije, dobiti punu informaciju i tada jasno zauzeti svoj stav.

- Danas želim dobiti punu informaciju tko su sve dionici vlasti koji su možda u nekom trenutku zloupotrijebili svoju poziciju za dijeljenje nekih informacija bili oni danas s nama u vladi ili možda oni koji su izišli iz vlade – zaključuje Vrdoljak.

Komentara 57

DU
Deleted user
15:05 09.05.2018.

Pa HNS jest kriminalna organizacija, klijentelistička sekta....jel treba nekome to objašnjavati? Problem je što mi pravosuđe i Mup nemamo za takve lopine...općenitio su na niskim granama, ali ni to nije slučajno zašto je to takvo stanje.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:59 09.05.2018.

Svi na referendum i rješiti se kriminalaca !

Avatar siva_sova
siva_sova
15:06 09.05.2018.

vrdoljak se ulaskom u vladu osigurao od progona kao i saucha, jer lopovi iz hdz-a ima pod kontrolom sudstvo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije