SATIRIČNI PREGLED TJEDNA

Jajima zasuli zgradu Ministarstva kulture jer je Hasanbegović ostao bez fotelje državnog tajnika

Zlatko Hasanbegović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
21.07.2024.
u 15:26

U svome britkom stilu Toni Ivanišević secira događaje u proteklih sedam dana

Subota
13. 7. 2024.

Strašne vijesti stižu iz Splita. Dok iseljeni Splićani, koji su iznajmili svoje kuće, stanove, konobe, šupe, drvarnice, spremišta za čamce, garaže i sve ostale objekte omeđene zidovima i nečim natkrivene, gledaju s Klisa što se događa u gradu, hodočasnici Ultre vladaju Dioklecijanovim gradom. Par stotina Splićana, koji se nisu odazvali pozivu Civilne zaštite i napustili grad na vrijeme, pred najezdom gologuze, pijane i drogirane mladeži potražilo je spas u ratnoj luci Lora gdje ih osigurava jedna satnija mornaričkog pješaštva. Glasnogovornik PU splitsko-dalmatinske poslao je priopćenje u kojem se navodi da je jučer detektiran i jedan trijezan sudionik okupljanja mladeži u Parku mladeži, ali je kasnije poslao demanti, jer se ispostavilo da je riječ o kršćanskom volonteru udruge Evangelion koji na festivalu dijeli vodu i pomaže svećenicima koji se bore za spas duša nesretne mladeži.

Nedjelja
14. 7. 2024.

Dok cijeli svijet užasnuto pregledava snimku atentata na slovenskog zeta i bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, Srbija i Hrvatska su na nogama. Uzbunu u Hrvatskoj podigao je State Department, koji je poslao molbu našem Vrhovnom zapovjedniku i predsjedniku UZD-a (Udruga zamalo dragovoljaca) Zoki da hitno brigadira Burčula i general-pukovnika Matu Laušića Lulu pošalje u SAD kako bi osigurali sigurnost predsjedničkim kandidatima, Trumpu i Bidenu. Plenki se odmah ponudio da će poslati i svjetskog vojskovođu Antu Bačića, Baću, oli su Ameri odgovorili da je možda bolje da ne. SAD nije od Srbije zatražio pomoć, ali je Aca Srbin odlučio poslati Vulina, međutim, Amerikanci su ga podsjetili da gospodin ima zabranu ulaska u SAD. Donosimo i prvu reakciju aktualnog predsjednika Bidena na vijest o pokušaju ubojstva njegovog protukandidata. Novinari su ga ulovili na izlasku iz klinike za estetsku kirurgiju i upitali ga kako komentira pokušaj atentata na Donalda: "Tko je to?" upitao ih je Joe i ušao na pogrešna vrata u automobil koji ga je čekao.

Ponedjeljak
15. 7. 2024.

Zadnji je dan Ultre i kolona splitskih izbjeglica koja je prije nekoliko dana pred velikopartijanerskom agresijom napustila grad sprema se na povratak na svoja napuštena ognjišta. Tim je povodom na Klisu organizirana i mala svečanost, gdje su dodijeljene posebne plakete najsnalažljivijim inovatorima na polju turističkog smještaja. Prvu nagradu dobio je Domagoj sa Sućidra koji je dvjema partijanericama iz Danske uvalio pseću kućicu koju su za tri noćenja platile 300 eura. Slavodobitnik Domagoj osvrnuo se i na kritičare: "Šta ima veze šta su in noge virile vanka. Lito je, majke ti mile!" Drugu nagradu osvojio je Krešimir s Manuša, koji je obiteljsku grobnicu na Lovrincu preuredio u luksuzni studio apartman u koji je ugurao 8 partijanera, po dva na svaki odar. I on je utišao kritičare: "Gosti su guštali. Kažu da su u apartmanu pronašli mir. Maltene vječni."

Utorak
16. 7. 2024.

Donald je popravio uho, pronašao cipele i evo ga za govornicom u punoj snazi. Najavio je kampanju "Take America back" i obratio se pristašama, najprije zahvalivši mladom atentatoru: "Želio bih dečku zahvaliti jer nas je nakon 1988. i pokušaja atentata na mog prethodnika Ronalda Reagana vratio američkoj tradiciji pucanja u političke neistomišljenike. SAD je zemlja slobodnih ljudi. U mnogim našim državama možda s 20 godina ne možete kupiti alkohol ili izvršiti abortus, ali barem imate pravo kupiti jurišnu pušku i pucati na bilo koga."

VEZANI ČLANCI:

Srijeda
17. 7. 2024.

Imenovani su državni tajnici, devet fotelja dobio je Domovinski pokret. Imenovanje je rezultiralo dvama prosvjedima. Prosvjednu šetnju od sjedišta Domovinskog pokreta do Ministarstva kulture organizirale su udruge glumaca, slikara i književnika jer je Zlatko Hasanbegović ostao bez fotelje državnog tajnika u Ministarstvu kulture. Posebno militantni predstavnici nezavisne scene koja je procvjetala dok je Zlatko, prvi treger kulture u Hrvata, vodio Ministarstvo, zasuli su fasadu Ministarstva jajima poručivši time ministrici da "pronađe jaja i imenuje Zlatka" i tako spasi NSDH (Nezavisna scena države Hrvatske). Zanimljivo je da se pred Domovinskim pokretom okupila i manja skupina žena koja je tamo stajala s transparentima podrške Velimiru Bujancu, kojem je izmaknula fotelja državnog tajnika u MUP-u. "Velimira privatno, da ne kažem intimno poznajem i uvijek se zalagao za legalizaciju našeg zanata, ali opet ništa od toga", rekla je Veronika, jedna od prosvjednica.

Četvrtak
18. 7. 2024.

Veliko slavlje na jugoistoku Europe nakon reizbora Ursule von der Leyen za predsjednicu Europske komisije. Ispred sjedišta HDZ-a, nakon vijesti iz Strasbourga, okupilo se narodno mnoštvo, a naši reporteri javljaju da se narod skuplja i na ulicama Sofije, Bukurešta i Atene. Načelnik jedne od HDZ-ovih općinskih utvrda u Dalmaciji rasplakao se pred kamerama: "Ursula je naša dika! Zamislite, istražuju je za mito i sukob interesa zbog ugovora s Pfizerom oko kupnje niti dvije milijarde cjepiva protiv đavlije korone, a samo nas je tila spasit i zeru pomoć svom čoviku. Šta je tribala, pomoć tuđem?!" Posebno slavlje organizirano je u Beogradu, iako je Srbija tek kandidat za EU. Aca Srbin rekao je da Ursulin izbor budi nadu svim korumpiranim balkanskim državama. Izrazio je nadu da će Srbija "nakon reizbora Ursule von der Pfizer uskoro zatvoriti poglavlje vezano za pravosuđe, mito i korupciju".

VEZANI ČLANCI:

Petak
19. 7. 2024.

U sklopu velikog projekta zelene tranzicije, jednog od osnovnih političkih pravaca nepotkupljive Ursule von der Leyen i cijele zapadne Europe, donedavno ovisne o groznim, prljavim, agresorskim, diktatorskim i nedemokratskim ruskim sirovinama, njemački kancelar Olaf Scholz posjetio je malu zemlju na istoku Europe koja ima nalazište litija, zelene pašnjake i čiste rijeke i neobičnu želju da uđe u EU. Aca turo Srbin, najveći patriot u vasioni, dočekao je Olafa na aerodromu. Kako je Olaf nakon izlaska iz zrakoplova ostao malo duže u automobilu, Aca se nakon tri sata čekanja spustio na koljena. Olaf mu je tada kroz prozor automobila u ruke tutnuo na potpis ugovor kojim se Srbija obavezala da će u korist zelene tranzicije Njemačke provesti crnu tranziciju Srbije. Nakon potpisa Olaf je rekao: "Danke Aco, danke Srbija", a Aco je odgovorio: "Jawohl, danke Deutschland!"

GALERIJA Trump pokrenuo novi trend među Republikancima

Zlatko Hasanbegović
1/21

Komentara 4

JO
Joseph1
17:51 21.07.2024.

Mnogo sm

HR
hrza
12:04 22.07.2024.

Pobogu ljudi ali Hasanbeg je alergičan na jaja!!!!!

ŠT
ŠtoReći
08:37 22.07.2024.

Bez satire DP je trebao samo tražiti Ministarstvo kulture

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije