'Pomoći ćemo pojedincima'

Janez Janša: Ako se žene mogu boriti protiv talibana, to bi trebali učiniti i muškarci

Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
1/3
22.08.2021.
u 13:57

Nećemo dopustiti da se strateška greška iz 2015. ponovi, poručio je

Slovenski premijer Janez Janša komentirao je na svom Twitter profilu situaciju u Afganistanu te poručio kako Europska unija neće dopustiti da se ponovi situacija iz 2015. godine. 

- Europska unija neće otvoriti nikakve "humanitarne" ili migracijske koridore za Afganistan. Nećemo dopustiti da se strateška greška iz 2015. ponovi. Pomoći ćemo samo pojedincima koji su nam pomogli tijekom NATO operacije. I članicama EU koje štite našu vanjsku granicu, poručio je Janša. 

Nedugo zatim, objavio je još jednu objavu, ovaj put na engleskom jeziku, u kojoj se osvrnuo na borbu protiv talibana. 

- Ako se žene mogu organizirati i boriti protiv talibana u nekim dijelovima Afganistana, to bi trebali učiniti i muškarci. Nije dužnost Europske unije ili Slovenije pomagati i plaćati svima na planeti koji bježe, umjesto da se bore za svoju domovinu, napisao je u objavi na Twitteru.  

Ključne riječi

Komentara 13

IS
istina00
15:29 22.08.2021.

bravo janša! EU nije socijalna ustanova cijelog svijeta! dolasci milijuna izbjeglica iz cijelog svijeta, u pravilu iz muslimanskih zemalja, drastično mijenjaju vjerski i nacionalni sastav EU!!! neka te izbjeglice prihvate okolne zemlje, a EU neka pošalje financijsku i humanitarnu pomoć jer će inače za 50 godina kršćani i bijelci biti manjina u EU! pomoći da, ali ne na način za EU izgubi svoj identitet!

BA
Barba56
14:46 22.08.2021.

Da , ali prvi su se muskarci razbjezali i sad ih treba spasavati . Oni ocito samo znaju po zenama udarati , zato bi trebalo zene izvuci iz Avganistana a oni nek se tuku medjusobom. Tko jaci , taj tabaci ali ovaj put bez zena.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
16:28 22.08.2021.

Tako je! Pomozimo zenama tamo. Ali nikako muskarcima koji to nisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije