Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREBAJU PREVARANTI

'Javila mi se turistkinja koja tvrdi da je unajmila moj apartman, a nije, reakcija policije me iznenadila'

Turisti?ke table s natpisom apartmana
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
27.06.2024.
u 08:53

Prevarant pod lažnim imenom 'Geb Westerwinter' koristio je fotografije s Bookinga i tražio polog od 40% ukupnog iznosa, što je za sedmodnevni boravak iznosilo nešto više od 150 eura

S početkom ljetne sezone, domaći i strani turisti hrle na našu obalu, tražeći povoljne apartmane na popularnim lokacijama. Nažalost, osim poštenih iznajmljivača, pojavili su se i prevaranti koji iskorištavaju situaciju. Oni naplate polog koristeći tuđe fotografije smještaja i zatim nestanu.

Iznajmljivačica Mija iz Imotskog doživjela je takvu situaciju kad ju je kontaktirala turistica koja je putem Facebooka dogovarala najam njenog apartmana. Turistica je postala sumnjičava nakon što ju je lažni iznajmljivač zatražio uplatu pologa, te je odlučila provjeriti situaciju. Pronašla je pravi broj Mije i kontaktirala je, što je otkrilo prevaru, piše Jutarnji. 

Prevarant pod lažnim imenom 'Geb Westerwinter' koristio je Mijine fotografije s Bookinga i tražio polog od 40% ukupnog iznosa, što je za sedmodnevni boravak iznosilo nešto više od 150 eura. Mija je kontaktirala policiju, no rečeno joj je kako nema pravne osnove za daljnju istragu jer novac nije uplaćen, pa tako nije ni došlo do prevare. Ovaj prevarant nudi smještaj u brojnim Facebook grupama, prilagođavajući cijene prema lokaciji, što dodatno otežava prepoznavanje prevare. Na primjer, noć u Imotskom stoji 50 eura, dok u Dubrovniku ili Budvi tarifa iznosi 70 eura.

Prevaranti se svake godine pojavljuju u oglasnicima, stoga se savjetuje potencijalnim unajmljivačima da koriste provjerene stranice za rezervacije smještaja. Uvijek je dobro provjeriti postoji li iznajmljivač s tim imenom na adresi gdje žele rezervirati smještaj, te kontaktirati lokalnu turističku agenciju za dodatne informacije.

 

GALERIJA Hrvatska plaža našla se na prestižnoj listi Voguea: 'Nezaboravno more i zapanjujuće litice'
Turisti?ke table s natpisom apartmana
1/10
Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zagabria5
10:26 27.06.2024.

Ljudi su sami krivi što idu preko FB i nekih drugih tražiti jeftini smještaj jer tamo svatko može staviti oglas bez provjere

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije