Sisak- Caprag- Sunja

Jedan će vlak ipak biti vraćen, ali novih nema

Putnici nezadovoljni slabim linijama HŽ-a na području Siska
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
05.11.2014.
u 10:39

Nezadovoljni smanjenjem usluga Hrvatskih željeznica, putnici im uputili peticiju s 524 potpisa

Nezadovoljni smanjenjem usluga HŽ Putničkog prometa, redovni korisnici željezničkog prijevoza a naši čitatelji, obavijestili su nas kako su Hrvatskim željeznicama uputili peticiju s 524 potpisa.

Sunja vlakom sve dalje

Putnici se energično protive ukidanju ubrzane linije Sisak Caprag - Zagreb Glavni kolodvor s polaskom u 6.05 sati, a predlažu uvođenje ubrzane linije od Zagreba do Capraga s polaskom u 15.30 sati.Također, Sunjani se žale kako je ukinuta posljednja večernja linija od Siska prema Sunji, tako da oni, koji se vraćaju iz druge smjene u Sunju, mogu samo do Siska. Putnici smatraju kako HŽ pri racionalizaciji usluga, nije dovoljno vodio brigu o onima koji su redoviti korisnici njihovih usluga, ponajprije Siščanima zaposlenim u Zagrebu.

Iz HŽ Putničkog prometa odgovaraju kako su na smanjenje opsega željezničke usluge bili prisiljeni zbog smanjenja poticajnih sredstava države za 20,7 posto. Pritom, kako su odgovorili na naš upit, nastoje koliko je to moguće, uz gospodarski odgovorno planiranje novog voznog reda, zadovoljiti potrebe putnika. Djelomično će se ipak udovoljiti sisačkim putnicima.“Sukladno zahtjevu korisnika naših usluga sa sisačkog područja, donesena je odluka da će u novom voznom redu nastaviti prometovati vlak br. 960 s polaskom iz Capraga u 5.53, a dolaskom u Zagreb GK u 6.51 sat. Što se tiče zahtjeva putnika o uvođenju vlaka oko 15.30 sati iz Zagreba prema Sisku, u ovom trenutku to smatramo ekonomski neopravdanim, budući da vlak br. 5113 iz Zagreba za Sisak, Caprag i Sunju, kreće u 15.45 sati.

Blagajna uskoro na peronu

U skladu s financijskim ograničenjima ne možemo ugovoljiti ni dodatnim zahtjevima za uvođenje novih vlakova na sisačkom području.” stoji u dopisa HŽ Putničkog prijevoza.Osim povratka ukinutog jutarnjeg vlaka, dobra je i vijest iz HŽ-a i to da je u tijeku postupak premiještanja blagajne na sisačkom kolodvoru na privremeni peron. U tijeku je nabavka prikladnog kioska za prodaju karata, koji će ubrzo biti montiran na peronu.

Komentara 1

19
1995josip
17:25 05.11.2014.

Samo da prugu ne razmontiraju i prodaju u staro željezo , kao onu od Siska do Karlovca , i sada USKOK I DORH imaju pune ruke posla sa SDP kokošarima koji su i 8 mostova nezakonito srušili !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije