PAPRENE KAZNE

Jedan kažnjen s 1.710 eura jer je bježao policiji, a drugi vozio s 2, 9 promila i zaradio kaznu od 3.320 eura

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
27.09.2024.
u 09:33

Zbog odbijanja da se zaustavi na policijski znak te prolaska kroz crveno svjetlo, 22-godišnji vozač kažnjen je s 1.710 eura i zabranom upravljanja vozilom na mjesec dana, dok je njegov suvozač prijavljen zbog droge.

Kaznu od 1.710 eura dobio je 22-godišnji vozač koji se 25. rujna u 00.10 nije htio zaustaviti, kada ga je policija to tražila. Upravljao je vozilom njemačkih oznaka te se kretao Selskom cestom prema jugu. Kada je došao  na 100 metara do križanja s kolnikom Jadranskog mosta, policajac ga je pokušao zaustaviti.

Mahao mu je znakom STOP, no 22- godišnjak je umjesto da stane, nastavio voziti te je još prošao i kroz crveno na semaforu. No blizu tog semafora policija ga je ipak uspjela zaustaviti, a 22-godišnjak je uhićen i prepraćen sucu za prekršaje. Osim što je kažnjen s 1.710 eura, izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od mjesec dana. Policija je i kod njegovog 30-godišnjeg suvozača našla  tabletu ecstasya i 0.47 grama kokaina, pa je i 30-godišnjak prekršajno prijavljen zbog droge.

A 43-godišnjak koji je 25. rujna u 16 sati na Jelkovečkoj cesti u Sesvetama zaustavljen dok je vozilom upravljao s 2,9 promila alkohola u krvi, zbog toga je  novčano kažnjen s 3.320 eura. Osim toga, sudaca mu je izrekao i zabranu upravljanja vozilom u trajanju od devet mjeseci, a dobio je i šest negativnih bodova.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Možete li odgonetnuti gdje se nalazimo ako imena mjesta prevedemo na engleski?

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
1/29
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije