potencijalni uzročnik raka
Jedan od najozloglašenijih umjetnih zaslađivača je vrlo opasan: Što sve sadrži i kako ga koristiti?
WHO proglašava aspartam potencijalnim uzročnikom raka
Komentara 5
AM
Sad je odjednom otrov, a prije više od 20 godina reklamiralo ga se na sve strane i masovno koristilo jer je šećer bio štetan, a aspartam će Vam pomoći u očuvanju linije. I dalje ga se trpa u proizvode, od žvaka nadalje, al' bitno da je sad klasificiran kao otrov, nešto štetno, za izbjegavanje. Ista stvar je i sa saharinom, fruktozom i još masu sastojaka. Prvo masovno reklamiranje i potrošnja, onda masovna upozorenja. Tom logikom, više od pola proizvoda u dućanima bi trebalo zakonski zabraniti za prodaju i korištenje, jednostavno su štetni za zdravlje ljudi. Samo kad bi ljudi za početak počeli čitati deklaracije, no to nije dovoljno jer ne piše sve na svima. Šišajte nas dok imate koga - to je ta deviza moćnika.
PO
Hvala, izbjegavam sve što se gura kao "zamjena za ..." i "light ...". Šećer, mast, durum pšenica (gluten) su prirodni sastojci ljudske hrane stoljećima. Svega ali s mjerom;-)
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Nikako se puste kemikalije ne mogu nazvat, nego trovanjem za buduće kupce farmaceutskih proizvoda. Jer hranu i lijekove proizvode iste korporacije. Kad će robija za odgovorne??