Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovo je popis

Jeste li već vidjeli ovaj znak u trgovinama? Od danas na snazi zamrznute cijene 30 artikala

Foto: Čitatelj
1/9
18.09.2023.
u 14:20

Iz prošlog paketa cijene ostaju zamrznute za suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer, cijelo pile i svinjsko mljeveno meso. Na novom popisu su jogurt, gauda, riža, šampon, pelene...

Nađete li se ovih dana u nekoj od trgovina, svakako potražite znak košarice s natpisom ''ograničena cijena''. Riječ je o načinu označavanja 30 proizvoda kojima je Vlada, nakon pregovara s trgovačkim lancima, u zadnjem paketu pomoći zamrznula cijenu. Odluka o sniženim proizvodima na snazi je od danas.

Foto: Vlada.hr

Iz prošlog paketa cijene ostaju zamrznute za suncokretovo ulje, mlijeko, brašno, šećer, cijelo pile i svinjsko mljeveno meso. Među novim su proizvodima s ograničenim cijenama jogurt u čašici i bočici koji sada stoji 0,49 eura, zatim polutvrdi sir gauda – blok za rezanje koji je 6,49 eura, riža, špageti, svježa jaja razred M, svinjski vrat bez kosti, juneći vrat s kosti, hrenovke pileće ili pureće, hamburger kilogram, krumpir, mrkva u rinfuzi, šareni grah u rinfuzi, pasirana rajčica tetrapak od 500 ml, limun u rinfuzi po kilogramu, jabuka "Gala" u rinfuzi te mliječna čokolada, sirup sa šećerom, pasta za zube, gel za tuširanje, šampon, troslojni toaletni papir, higijenski ulošci, pelene...

VEZANI ČLANCI:

Kompletna košarica proizvoda kojima je sada ograničena cijena krajem prošle godine koštala bi 99,68 eura, a po novom cijenama stoji 76,19 eura. To je 23,57 posto manje, odnosno ušteda iznosi 23,49 eura.

VIDEO Tornado u Francuskoj 


Komentara 7

EF
Efendi
14:29 18.09.2023.

Nikako mi nije jasno kako ovakva genijalna ideja ne pade na pamet premijerima DE, AUT, FR, UK, nego samo nasem genijalcu i onom parizer genijalcu bre!

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
16:12 18.09.2023.

Ništa od toga, to je sve umjetno i neznatno. Polako počinje padati potražnja, tj. kupovna moć građana tako da se svi odriću većine proizvoda i kupuje se ono što je najeftinije jer cijene nisu pratile plaće i mirovine.Bez potrošnje nema prozvodnje i sve se vrti u krug tako da promet pada.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:45 18.09.2023.

Recimo to se sada pred izbore može, ali kada treba uvesti cijene za domaće i strance onda je to uplitanje u tržište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije