U FRANCUSKOJ

Još jedna sumnjiva smrt ruskih moćnika: 50-godišnji tajkun pao je niz stepenice i preminuo

Foto: Twitter
1/2
18.12.2022.
u 17:01

Prema Bazinom Telegram kanalu, Zelenov je bio podvrgnut operaciji u vezi s neobjavljenim srčanim problemima u tjednima prije smrti

Još jedan oligarh doživio je misteriozan kraj, a broj žrtava među ruskom elitom nastavlja rasti kako Putinov rat u Ukrajini napreduje. Dmitrij Zelenov, nekretninski tajkun, preminuo je 9. prosinca u gradu Antibesu na francuskoj rivijeri. Pedesetogodišnji oligarh bio je vani na večeri s prijateljima kada se počeo osjećati loše. U jednom je trenutku pao niz stepenice, zadobivši ozbiljne ozljede glave, prema ruskoj novinskoj kući Baza i lokalnoj francuskoj novinskoj kući Var Matin. Hitno je prebačen u bolnicu, ali ga liječnici nisu uspjeli spasiti, a njegovu smrt potvrdio je javni tužitelj u obližnjoj općini Grasse sljedeći dan.

Prema Bazinom Telegram kanalu, Zelenov je bio podvrgnut operaciji u vezi s neobjavljenim srčanim problemima u tjednima prije smrti, iako nisu pružene dodatne informacije, piše Daily Mail.

Zelenov je bio suosnivač Don-Stroya, nekad jednog od najznačajnijih moskovskih imperija za ulaganja i razvoj nekretnina. Osnovavši Don-Stroy 1994. nedugo nakon raspada Sovjetskog Saveza, Zelenov je brzo zgrnuo bogatstvo i redovito se pojavljivao na Forbesovoj listi najbogatijih Rusa sve do 2008. kada je zbog financijske krize Don-Story pretrpio znatne financijske gubitke.

Okolnosti oko smrti nekretninskog tajkuna nevjerojatno su slične onima Anatolija Geraščenka, bivšeg čelnika moskovskog Zrakoplovnog instituta (MAI) za kojeg se smatra da se u rujnu prevrnuo niz stepenice u sjedištu instituta u ruskoj prijestolnici. 

Osim Geraščenka i Zelenova, ove su godine pod sumnjivim okolnostima preminuli i brojni drugi tajkuni, znanstvenici i moćnici. Ivan Pečorin (39) utopio se kada je iz čamca pao u more, Igor Nosov (43) preminuo je od moždanog udara, Ravil Maganov (67) pao je kroz prozor bolničke sobe, a Juri Voronov (61), Alexander Tiulakov (61) i Leonid Shulman (60) iz Gazproma pronađeni su mrtvi u svojim domovima i to redom: utopljen u bazenu, s omčom oko vrata i navodno prebijen, te izboden u kupaonici. Na ovom popisu nalaze se i brojna druga imena.

VIDEO Zekanović dio zastupnika i građana usporedio s diktatorima: 'Imamo ljude koji su stvarno rusofili!'

Ključne riječi

Komentara 9

KO
koraknaprijed
17:25 18.12.2022.

Kako se meni cini ruski poduzetnici imaju manje sanse da prezive nego patka na dan otvaranja lova.

CA
cavecanem
17:58 18.12.2022.

Zadnje riječi ruskih samoubojica “nemojte drugovi”

Avatar Dr Evil
Dr Evil
18:11 18.12.2022.

Znate onaj kad su strani promatrači došli u ratnu zemlju pa pitaju zašto ovi leže na zemlji? -Pojeli su otrovne gljive. Malo dalje pitaju a zašto ovi leže na zemlji? -Isto jeli otrovne gljive!... Malo dalje, a ovi dole ss rupama od metaka?!? -E, ti nisu htjeli jesti otrovne gljive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije