NEOBJAŠNJIVE OKOLNOSTI

Još jedna sumnjiva smrt u Rusiji: Tajkun preminuo nakon pada s desetog kata, pronašao ga špijun

Mikhail Rogachev
Screenshot/Twitter
21.10.2024.
u 08:34

Mihail Rogačev, bivši potpredsjednik ruske naftne kompanije Yukos, koja je propala 2006., preminuo je nakon pada s prozora svog stana, javljaju ruski mediji

Pronađeno je tijelo još jednog ruskog tajkuna. Djelatnik ruske obavještajne službe (SVR) pronašao je tijelo 64-godišnjeg Mihaila Rogačeva u dvorištu stana na desetom katu dok je šetao kućnog ljubimca svog šefa. Prema lokalnim izvješćima, Rogačev je pao s visine od 30 metara kroz prozor i preminuo. Nekoliko moskovskih medija tvrdilo je da je Rogačev bolovao od "teškog oblika raka". No, te tvrdnje su opovrgnuli njegovi bliski rođaci.

Njegova rodbina izjavila je da je bio dobrog psihičkog zdravlja i da nije pokazivao znakove samoubojstva prije smrti. Rogačev je također "doručkovao s rodbinom, bio je normalnog raspoloženja, a zatim je njegovo tijelo pronađeno ispod prozora njegove kuće". Druga izvješća navode da su u njegovoj kupaonici otkrivene moguće oproštajne poruke.

Rogačev je tijekom svoje karijere bio na vodećim pozicijama u nekim velikim ruskim tvrtkama. Sjedio je, među ostalim, u upravi ruske energetske kompanije Yukos, koji je bankrotirao 2006. godine, a propast tvrtke povezana je s režimom ruskog predsjednika Vladimira Putina. Nakon raspada Yukosa Rogačev je postao zamjenik generalnog direktora rudarske tvrtke Norilsk Nickel u vlasništvu trenutno najbogatijeg Rusa Vladimira Potanjina. Norilsk Nickel je najveći svjetski proizvođač nikla i paladija. Od 2011. godine, prema Crunchbase.com, Rogačev je direktor Zaklade za tehnološki razvoj.

U Rusiji su prijavljene brojne smrti pod neobjašnjenim okolnostima, a strani mediji javljaju da je Rogačeva smrt "još jedna u nizu neobičnih smrti u naftnoj i plinskoj industriji u Rusiji". Tajkun Lukoila, Ravil Maganov, 67, navodno je pao s prozora klinike u Moskvi 2022. godine i poginuo. Leonid Šulman, bivši šef transportne službe Gazprom Investa, pronađen je mrtav na podu svoje kupaonice s nekoliko ubodnih rana. Imao je 60 godina.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Rusiju 25 godina vodi ovaj čovjek: Zovu ga diktatorom i ratnim zločincem, a privatni život krije kao zmija noge

Mikhail Rogachev
1/29

Komentara 10

Avatar Sidewinder
Sidewinder
09:19 21.10.2024.

Mafijaške metode u mafijaškoj državi rusiji.

AI
Aircooled
09:23 21.10.2024.

U rusiji bi pothitno trebali početi graditi zgrade bez prozora a postojeće prozore na svim zgradama zazidati. I prozore u prizemlju, sigurno je sigurno.

Avatar Ričard
Ričard
09:00 21.10.2024.

skliskoj tamo u penthausu na vr zgrade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije