'Kažnjavaju sredinu'

Josip Šarić: HEP zaustavio investiciju iz političkih razloga

josip šarić,gradonačelnik otoka
Goran Ferbežar/PIXSELL
08.11.2013.
u 11:12

Gradonačelnik Otoka, Josip Šarić kaže kako je to očiti primjer kažnjavanja neke sredine iz političkih razloga i zapostavljanje cijelog kraja od strane aktualne vlasti

Poslovno-pogonska zgrada Hrvatske elektroprivrede u Otoku, izgrađena je prije pet godina kako bi cijelo područje, uključujući Otok i Komletince, te općine Privlaku i Nijemce dobilo kvalitetniju opskrbu električnom energijom, a građani bolju, bržu i jeftiniju uslugu prilikom plaćanja svojih računa. No, prije nepune dvije godine, objekt je zatvoren, a investicija u koju je HEP uložio više od 5 milijuna kuna propada. Gradonačelnik Otoka, Josip Šarić kaže kako je to očiti primjer kažnjavanja neke sredine iz političkih razloga i zapostavljanje cijelog kraja od strane aktualne vlasti.

- Kod nas je na vlasti HDZ i koalicijski partneri pa aktualna vlast, HNS jer oni su zaduženi za HEP očito ne želi ulagati ništa u krajeve gdje oni nemaju vlast. Valjda je bolje da zgrada u koju su uložili pet milijuna kuna propada iako nije trebalo još puno novca da bi se završio projekt- kaže Šarić. U vinkovačkoj Elektri kažu kako je HEP ocijenio da u ovom trenutku pogon u Otoku nema prioritet. 

>>Stup za javnu rasvjetu postavili nasred kolnika!

Komentara 3

ĆA
ćaćaća
11:28 08.11.2013.

tipično hrvatski..podjeljena je na sve moguće načine pa se onda kao svi isčuđavaju kako ne napredujemo..nesložna braća kuću ne grade..a svima nama kuća je hrvatska..

TE
texas62
13:23 08.11.2013.

Svaki dan sam prolazio kraj te zgrade, nikada nisam imao potrebu tamo ući. Nekoliko umirovljenika je tamo plaćalo struju, dok se moglo, kasnije više niti to nije bilo moguće (tako mi ljudi kažu koji su tamo ulazili). Politički došlo-politički otišlo, nadam se da će i status grada (moš mislit grada kroz koji seljaci voze stajnjak) tako otići, iz poštovanja prema pravim gradovima. Svrha je bila uhljebiti nekoliko glasača iz stranke.

MV
mvdm
11:37 08.11.2013.

Ha ha! Pa kako je ta "investicija" za vrijeme HDZ-a stigla u Otok, nego po politickoj liniji? Kako je to selo tada uopce dobilo status grada? 90% Hrvata nema pojma gdje se nalazi taj "grad" ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije