Komentar Pantovčaka

Josipović: Nije najsretnije restrikcije početi na invalidima

josipovic
Vjeran Žganec-Rogulja
24.04.2010.
u 10:59

Nije najsretnije početi restrikcije na teret onih kojima je pomoć društva najpotrebnija, a to su invalidi, izjavio je Josipović komentirajući ukidanje besplatnih cestarina invalidima.

- Gospodarske mjere koje je Vlada predložila treba provesti što prije. O tome je li cijena tih mjera, koje su bolne i teške, ali nužne, pravedno raspoređena, raspravljat ćemo i na sjednici Vijeća za socijalnu pravdu. Treba vidjeti da li je pravda zadovoljena na način da oni koji najviše imaju, najviše i participiraju kod snošenja troškova krize. Vjerujem da će Vlada, ako se pokaže da to nije tako, biti spremna na određene korekcije - rekao je u Varaždinu hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović.

Smatra kako je, u situaciji kada cijelo društvo mora podnijeti određenu žrtvu, za snagu građana da podnesu krizu vrlo važno da je njen teret pravedno raspoređen. Poskupljenje struje nije želio komentirati, samo je rekao da bi se, kad se uspostavi ekonomska cijena ne samo struje, nego i ostalih energenata, trebalo osigurati da država priskoči u pomoć onima koji imaju ekonomskih problema, kako se ne bi dogodilo da kućanstva ostanu bez struje. Na novinarsko pitanje je li nužno novo zaduživanje zemlje kroz plasman obveznica, predsjednik Josipović odgovorio je da se, ako je potrebno zaduživanje, mora pronaći najpovoljniji izvor zaduživanja, što dosad nije uvijek bio slučaj.

- Ako se već zadužujemo, korištenje tih sredstava mora biti vrlo efikasno, jer je Hrvatska zaista visoko zadužena zemlja i to je ozbiljan udar i na gospodarsku, a i u konačnici na političku stabilnost - rekao je Josipović. Komentirao je i ukidanje besplatnih cestarina za invalide, rekavši da nije najsretnije početi restrikcije na teret onih kojima je pomoć društva najpotrebnija, a to su invalidi.

- Vlada je to svoje stanovište korigirala, no moram priznati da ja nikada u ovakvoj situaciji ne bih išao od restrikcija prema najslabijima. Mislim da bi trebalo početi od onih najjačih - rekao je predsjednik. U Varaždinu se, inače, sastao s gradskim i županijskim čelnicima, obišao je gradsku tržnicu te popio kavu s građanima u kavani na korzu.

Komentara 52

KO
kompa
11:56 24.04.2010.

ne sjecam se da je bilo kritika od Jospiovica kad je dikobraz trazio da se stedi na pocasnim paljbama na sahranama naših branitelja,, licemjerno

MA
marko53
12:45 24.04.2010.

Kritizirarti nešto e ponuditi bolje rješenje je laprdanje.Ja ne ću laprdati nego ću ponuditi par mogućnosti štednje.Smanjiti Mesiću povlastice, zaštitu itd.Ukinuti povlaštene saborske mirovine.prepoloviti broj općina, županija, smanjiti broj zaposlenih u društvenom sektoru.

ST
stefj
11:56 24.04.2010.

Koji filozof, sad se pravi pametan. Ajde, nek krene rezati povlaštenima na vrhu, npr. da Mesiću ili Josi makne posvlastice, u budžetu bi se dobilo više nego što se daje za invalide... Evo Joso, ovo je prilika da svojim primjeromm pokažeš kako se štedi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije