nemiri U BIH

Josipović: Premijerov posjet pripremljen je po svim pravilima diplomacije

Ivo Josipović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Autor
Ivanka Toma
11.02.2014.
u 20:35

Najveća je opasnost da se sadašnji socijalni nemiri pretvore u međunacionalne sukobe, rekao je predsjednik

- Probleme BiH mogu riješiti samo legitimno izabrani političari, konsenzusom. Svi drugi, Europa, velike sile, susjedi, možemo samo biti na usluzi i podržati ono dobro što usuglase u BiH – rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirajući nemire u susjednoj zemlji.

Napomenuo je kako uz teško gospodarsko i socijalno stanje u BiH postoji i problem nedostatka konsenzusa o uređenju države, kao i osjetljivi međunacionalni odnosi.

– Najveća je opasnost da se sadašnji socijalni nemiri pretvore u međunacionalne sukobe i to naši susjedi trebaju spriječiti, pod svaku cijenu – kaže hrvatski predsjednik i naglašava da u BiH predugo nema konsenzusa, a za to najodgovornijom smatra tamošnju domaću politiku.

Josipović se osvrnuo i na posjet premijera Zorana Milanovića Mostaru, te na kritike koje su mu s raznih strana stigle zbog toga. Predsjednik, međutim, potpuno stoji iza premijera i njegovog poteza.

– Premijerov odlazak u Mostar na poziv premijera BiH, pripremljen po svim pravilima diplomacije naišao je u nekim krugovima na nepovoljan odjek, rekao bih, bez pravog razloga – kaže predsjednik i naglašava da su Milanovićeve poruke bile poruke mira, te da je premijer izrazio želju da se izbjegnu međunacionalni sukobi i da se na miran način riješe svi problemi. Josipović je podsjetio da je Milanović odbio komentirati unutarnja pitanja BiH i ponovio da Hrvatska nema ambiciju miješati se u unutarnje poslove te zemlje, ali je mir i stabilnost u regiji naš legitimni interes.

Komentara 38

VE
Vercingetorix
20:58 11.02.2014.

Josipović je onaj tip predsjednika kojeg priželjkuješ zemlji koju želiš osvojiti

AM
alberta.mutti.5
20:54 11.02.2014.

cujem da nas predsjednik izdaje knjigu vlastitih nazor koja pocinje sa: 1.bolje je biti sit nego gladan, 2.bolje je biti na slobodi nego u Remetincu, 3.bolje je biti zdrav nego bolestan.... ako netko misli drugacije to je njegovo pravo

KR
kresimirn
21:10 11.02.2014.

zasto mi moramo trpiti komunisticki teror na hrvatskom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije