VAŽNO JE REĆI

Kako će slučaj trovanja utjecati na turističku sezonu?

15.05.2003.
u 00:00

Slučaj trovanja neće imati posljedica za turističku sezonu, zbog toga što se radi o slovenskim gostima koji su kvalitativno isproflirani i pojavljuju se kako konstanta u statistikama turističkih sezona. Da je kojim slučajem bila riječ o trovanju Nijemaca, Čeha, Austrijanaca ili Poljaka u predsezoni, vjerujem da bi komercijalni efekt bio drukčiji.

Tomislav Krušić

tomislav.krusic@alcatel.at

Ovo nije ništa drugo nego oblik specijalnog rata protiv udarne gospodarske grane RH, te treba pojačati rigoroznu kontrolu i provesti hitnu istragu o dosadašnjim pojavama. Svi znamo da smo mi uglavnom turističko-agrarna zemlja i da jedino tu možemo nešto postići, pa bi nove pojave trovanja i te kako utjecale na pogoršanje našeg standarda, za koji znamo da je na samom europskom dnu.

I. B.

ispostava.benkovac@drz-upr-zd.hinet.hr

Svaki dan u nekoj obitelji netko ima problema, ali ih riješi i ne "hvali se njima" . Jedino je pitanje od koga su plaćeni novinari. Mi ostali primamo plaće od hrvatskih poreznih obveznika, ali nehigijenu treba sankcionirati služba koja za to postoji, i to drastično.

Darko Cigrovski

darko.cigrovski@morh.hr

A što vi mislite? Pametnog li pitanja!

Tana Šebalj

tana@frantz.zpm.fer.hr

Trovanje će utjecati povoljno, gužve će biti manje, brža usluga...

Mojmir Grašo

mojmir@goldenrock.net

Posrijedi je sabotaža ili neoprez djelatnika, a u svakom slučaju loše utječe na sezonu.

Zvonko Sokolović

zvonko.sokolovic@sk.hinet.hr

Najveći je problem kod nas: prije nego što se ustanovi nešto negativno, već dođe u javnost. Mi često sami sebe guramo u ponor. Bez onih drugih, stranih, zlonamjernih. Bude li povećane kontrole i brige o čistoći, taj slučaj neće negativno utjecati na sezonu. Iz iskustava znam: najveći je problem mljeveno meso za ćevapčiće, pljeskavice i druge specijalitete koji se prave od takvog mesa. U nas su i velike vrućine, pa je povećana mogućnost pojave raznih bakterija. No nadajmo se da će na kraju ipak sve proći dobro.

Josip Mayer

JosipMayer@aol.com

Utjecat će, i te kako. Nije to nikakav slučaj, to je već pojava, usudio bi se reći - epidemija. Razlog je svakako pomanjkanje kontrole hrane i osoblja, i nabava namirnica, mesa, na "crno", ispod ruke, kao prošle godine u Istri. Nastavi li se ovako, morat ćemo preporučiti turistima da za odmor u Hrvatskoj nose "lunch" pakete, a u našim hotelima, restoranima, istaći panoe kao za genetski modificiranu hranu:"Uzima se na vlastitu odgovornost!" Ili ćemo u hotelima servirati samo prežganu juhu, a za desert - kompot od šljiva!

Damir Kalafatić

damir.kalafatic@zg.hinet.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije