'Rat priopćenjima'

Karamarko: Ne treba raditi ratove i prepiske, neka se sjedne za stol i dogovori

HDZ
Foto: HDZ
1/8
24.02.2015.
u 14:22

O mogućim prijevremenim parlamentarnim izborima kazao je kako možda nije u pravu, ali da ima osjećaj da bi se oni mogli dogoditi u svibnju

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko nakon zajedničke sjednice predsjedništva s HDZ BiH komentirao je jutrošnju izjavu profesora Ivana Rimca da se država vodi iz šatora.

– To je neozbiljna kvalifikacija. Takozvani neovisni analitičari trebali bi biti konstruktivni i pokušavati gasiti bespotrebnu vatru jer u Hrvatskoj se gospodarstvo neprestanu ruši zahvaljujući ovoj Vladi – kazao je.

Obrazložio je i svoj poziv na "novi domovinski rat".

Kad sam to rekao, ja sam se referirao na energiju koja je potrebna za svako radno mjesto, svako neobrađeno polje, svakog mladića i djevojku koji žele izaći iz Hrvatske. Domovinski rat za bolji život u Hrvatskoj, kazao je. Osvrnuo se i na "rat priopćenjima" između premijera i predsjednice.

– Predsjednica je počela ispunjavati obećanja iz kampanje. Podupiremo njezinu težnju da Vlada postane aktivnija. To sam tražio i od predsjednika Josipovića. Mislim da je dobro učinila i da ne treba oko toga raditi ratove i prepiske, neka se sjedne za stol i dogovori. Ljudima nije do toga, mi se zalažemo da se situacija smiri i da se ta sjednica održi. Taj potez nije ishitren, a predsjednica nije prekoračila svoje ovlasti – kazao je.

O mogućim ranijim parlamentarnim izborima kazao je kako možda nije u pravu, ali da ima osjećaj da bi se oni mogli dogoditi u svibnju.

Kazao je i kako se nije čuo s Prgometom koji često promaši te je često u koliziji s većinom članova HDZ-a. Na pitanje može li i njega dočekati sudbina Jadranke Kosor, kazao je "kako oni uopće nisu raspoloženi za izbacivanje".

– Mi ulazimo u predizbornu kampanju i ne trebaju nam takve priče. Svaka stranka ima svoja pravila, statut i sud časti i to je nešto na što ja ne mogu utjecati jer svaki član može gospodina Prgometa, jednako kao i mene prijaviti sudu časti. Mislim da njegovo ponašanje nije prikladno – kazao je.

O zajedničkoj sjednici s predsjedništvom HDZ-a BiH kazao je kako se oni redovito sastaju.

– Ovo je četvrta zajednička sjednica. Jedan je HDZ – kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. O suradnji HDZ-a BiH i Milorada Dodika Karamarko je kazao kako je svjestan suradnje te da se više ne može trpjeti neravnopravnost.

>> Milanović: U Hrvatskoj ne mogu biti dvije vlasti, zna se kome Vlada odgovara

>> 'Ovo liči na vladanje državom iz šatora. Nije ovo Libija, a predsjednica nije Gadafi'

>> 'To nema ni Njemačka. Uvjeren sam da su bolji dani pred nama'

Komentara 87

DR
drugPlenky
14:37 24.02.2015.

Tomislave tjeraj to što prije s vlasti

DU
Deleted user
14:28 24.02.2015.

Predsjednica je samo javno rekla sto narod privatno misli!!!!

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
14:33 24.02.2015.

Uzalud laju kojekakvi uhljebljeni nostalgičari , Kolinda ostaje slijedecih deset godina jer tako hoće Hrvatski narod. Karamarko je do sada odrzao svako obecanje , ocistio HDZ od kriminala , ako pravilno nastavi imat ce barem 4 mandata poput Angele Merkel .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije