Postat će plava

U HDZ-u su iznimno zadovoljni izbornim rezultatom u Zagrebu i u 'crvenoj' Primorsko-goranskoj županiji

karamarko
Foto: HDZ
1/7
16.01.2015.
u 08:00

U HDZ-u su iznimno zadovoljni izbornim rezultatom u Zagrebu i u “crvenoj” Primorsko-goranskoj županiji

Nakon pobjede HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima, HDZ je jučer imao Nacionalno vijeće na kojem su se analizirali rezultati tih izbora. Nacionalno vijeće čine članovi Predsjedništva i predsjednici županijskih organizacija, pa je to bila i prilika da se zahvali lokalnim čelnicima koji su rezultatima na terenu pomogli pobjedi Kolinde Grabar-Kitarović. HDZ-ova analiza rezultata izbora pokazuje da stranka raste u gotovo svim dijelovima Hrvatske. Osim očekivano za HDZ loše Istarske, Međimurske i Varaždinske županije, HDZ je, recimo, rastao u “crvenoj” Primorsko-goranskoj županiji.

Na krilima te pobjede u HDZ-u najavljuju skore promjene na “plavo” i toj županiji. U HDZ-u su iznimno zadovoljni odličnim rezultatom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja je Grabar-Kitarović i donijela pobjedu zbog premoćne razlike nad Josipovićem. Prezadovoljni su i rezultatom u Zagrebu, s obzirom na to da je Grabar-Kitarović osvojila tek 16-ak tisuća glasova manje od Ive Josipovića. On je dobio 216.290, a ona 200.573 glasova birača. Zagreb je, inače, tradicionalno sklon ljevici, a odličan rezultat Kolinde Grabar-Kitarović daje vjetar u leđa HDZ-u.

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća zatvorene za javnost, na pitanja novinara odgovarao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Rekao je da priželjkuje “potpunu suradnju u skladu sa zakonom” između K. Grabar-Kitarović i premijera Milanovića. Istaknuo je da je spreman razgovarati s premijerom o gospodarskim pitanjima i svemu što je potrebno za dobrobit hrvatskih građana. Da bi mogla posredovati između premijera i šefa oporbe, najavila je još prije i novoizabrana predsjednica.

>> 'Milanovićev govor je skandalozan, zbog toga su demolirane prostorije HDZ-a'

Komentara 15

Avatar hdzvrapcejug
hdzvrapcejug
08:31 16.01.2015.

Pokazalo se da Hrvatski narod može samo ZAJEDNO do pobjede nad ostacima boljševizma.

Avatar @promatrač
@promatrač
10:01 16.01.2015.

Sjećamo se svih onih famoznih predizbornih anketa. Najvjerojatnije rađene samo u Rijeci I Puli, a predstavljene kao državne Ali Hrvatska nije samo Istra, a nažalost za dosta njih, Istra jeste Hrvatska zato jesu orjunaši i izgubili. Naprijed Hrvatska !

JO
johnny64
08:56 16.01.2015.

Da samo zajedno pobjeđujemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije