značke za tigrove

Karamarko u Gospiću: Velebit je simbol hrvatske borbe za slobodu

karamarko
Iva Vidović/VLM
09.09.2010.
u 18:30

Velebit je simbol hrvatske borbe za slobodu, a svi znamo da se država ne stvara svaki čas - poručio je ministar nakon što je podijelio 21 spomen-značku.

Spomen-značke umirovljenim pripadnicima Specijalne jedinice policije Tigar ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko uručio je danas u Gospiću koji je posjetio u društvu tajnika Dubravka Novaka, ravnatelja policije Olivera Gabrića te Krunoslava Borovca.

– Gospićkim specijalcima želim zahvaliti za sve što su dali ne samo policiji nego i domovini Hrvatskoj. Hrvatska ratnička elita donijela je svojoj zemlji slobodu, a vi ste imali posebno težak teren. Velebit je simbol hrvatske borbe za slobodu, a svi znamo da se država ne stvara svaki čas – poručio je ministar nakon što je podijelio 21 spomen-značku.

Poručio je umirovljenim specijalcima kako bi se trebali ponositi što su živjeli u isto vrijeme s predsjednikom Franjom Tuđmanom te da s ponosom pričaju svojoj djeci gdje su bili.
– Budite ponosni na sve što ste učinili – završio je.

Prije dodjele spomen-znački ministar Karamarko održao je operativni kolegij s načelnikom PU ličko-senjske Željkom Jurkovićem. Kratko je komentirao da "možemo biti zadovoljni sigurnosnom situacijom u PU, ali i kako ima i prostora za poboljšanje".

Na pitanje novinara o detaljima jučerašnjeg uhićenja u Šibeniku četvorke osumnjičene za ratni zločin, ministar je uputio na Olivera Gabrića. Ravnatelj policije objasnio je kako je riječ o kriminalističkom istraživanju koje traje godinama, a kulminiralo je u posljednjih nekoliko tjedana. Dodao je da je samo uhićenje posljedica međunarodne suradnje sa srbijanskim državnim tužiteljstvom.

Komentara 8

AK
akil
20:34 09.09.2010.

Istina je da je oko Gospića gadno grmilo.Od Bilaja,L.Osika i Perušića.Koliko znam jedinica za sp.namjene Sinac,nije bila vrijedna spomena osim da se gledalo imali što za ušićariti.I danas vade nove prsluke iz ormara,tako da i stara baka ima nakon 20.dgodina novi prsluk kada čuva krave.Treba biti realan i gledati stvari onako kakve jesu!

MM
mali medo
21:23 09.09.2010.

Akril .... i nije tako, danas kada prošećeš Gospićom i okolicom mnogi ljudi, starci nose vojničku maskirnu odoru, a ne aktivni branitelji. Neznam dali je to odraz siromaštva ili velikih zaliha u ormarima. Ljudi iz Sinca i PJP su poslije preli u SJP u Gospić, mislim da je poznajete materiju ili ste bili Minhenska bojna. Sada sam vidio na portalu PU te dečke koji su dobili značke i u potpunosti prihvaćam njihovu zaslugu, jedan dio ih je i zauvijek napustio.

MM
mali medo
20:10 09.09.2010.

Gospodine Jurkoviću, tko su ti policijci? Dali su to možda dečki kojima je Cindrić zapovjedao. Sjetite se Jedinice za posebne namjene Sinac koja je među prvima bila u obrani RH, nemojte ni zaboraviti Prihvatni centar za ratne zarobljenike u Gospiću.. U ove dvije formacije također ima umirovljenih policijaca i visokih policijskih časnika koji zaslužuju barem list papira zahvale, ako ne komad gvožđa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije