Raiffeisen Bank

Karl Sevelda novi čelnik RBI, dobio mandat do 2017.

karl sevelda
Reuters/PIXSELL
07.06.2013.
u 18:26

Herbert Stepic bio je "institucija" u RBI dok pozicijom nije platio 
skandal zbog porezno sumnjive kupnje stanova

Raiffeisen Bank International (RBI) ima novog predsjednika Upravnog odbora. To je Karl Sevelda, koji je dosad bio član uprave zadužen za globalno poslovanje s korporativnim klijentima.

Nadzorni odbor RBI-ja danasje prihvatio ostavku kompromitiranog CEO-a Herberta Stepića, donedavne "institucije" čije se ime poistovjećivalo s bankarskom grupacijom, i isti dan imenovao njegova nasljednika te zamjenika Johanna Strobla. RBI je u obavijesti o imenovanju naveo da je Stepic ostavku dao iz osobnih razloga, no posrijedi je zapravo sumnja u utaju poreza. Nakon što je otkriveno da je bankar preko svojih tvrtki u Hong Kongu i na britanskim Djevičanskim Otocima kupio tri stana u Singapuru, iza leđa NO-a banke i regulatora, ponudio je ostavku, premda uvjerava javnost i regulatora da u transakcijama nema ništa nelegalno.

Sevelda je dobio mandat do sredine 2017. godine. Iza njega je 35 godina bankarskog iskustva, od toga 20 godina u Creditanstaltu. Zasad će i dalje biti zadužen za poslovanje s korporativnim klijentima. 

>> Herbert Stepic odlazi iz RBA International zbog utaje poreza?

>> Stepic: Niste dobri, u Hrvatskoj imamo najniže povrate

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije